Реклама / Ads
14| 4648 |25.05.2016 НОВИНИ

Таско Ерменков: Интереси в енергетиката не помагат за обективен доклад

.
Таско Ерменков
Депутатът от ПГ ”БСП лява България” и член на комисията по енергетика Таско Ерменков заяви, че многото интереси, които съществуват вътре в енергетиката, не помагат да се напише един доклад, който да бъде 100 процента обективен и винаги има някой, който е засегнат.
 
Таско Ерменков заяви пред БНТ, че още преди три седмици в НС е внесен докладът на временната анкетна комисия за състоянието на енергетиката. Докладът е подписан от всички членове на комисията с "особено мнение", дори и от председателят. Ерменков го е подписал с особено мнение заради предложението да бъде закрит БЕХ.

"Многото интереси, които съществуват вътре в енергетиката, не помагат да се напише един доклад, който да бъде 100 процента обективен и винаги има някой, който е засегнат", каза депутатът от БСП. Той определи влиянието като: "вътрешно убеждение в посока защита на интереса".

"Запазвам си правото, когато започне обсъждането на доклада да си кажа публично мнението, какво ме е мотивирало да го подпиша с особено мнение.... Ако всеки, подписал с особено мнение, се изкаже за какво не е съгласен, може би докладът ще стане по-добър", допълни още Ерменков. .

Той коментира и предстоящата визита на Путин в Атина и спекулациите, че ще се възроди Южен поток 2. "Проблемът, който ще възникне е, че все още ЕС не е готова да преглътне факта Крим, а това засега е единственото трасе, което избягва и украински, и турски води.", каза Ерменков и допълни, че когато става въпрос за такава геоплитика и големи спорова между големи играчи, е валидна българската поговорка: "Когато атовете се ритата, магаретата страдат".

Бидейки страна членка на ЕС единственото нещо, което можем да направим, е да пледираме за повече разбираемост към нас, каза Ерменков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5244 |08.05.2016 Валери Симеонов: Говорещи глави защитават личните си интереси . 0| 4325 |25.04.2016 Перата: Намесих се в големи интереси на хора, печелещи от трафик . 0| 4080 |14.04.2016 Миков: Темата на днешния КСНС не засяга широк кръг от обществените интереси . 0| 5214 |30.03.2016 Ерменков: Оставка не само от Москов, а от цялото правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads