Реклама / Ads
4| 5217 |21.10.2020 НОВИНИ

Таско Ерменков: Критичният доклад на ЕК за енергийния ни план е поредният шамар

.
Таско Ерменков
Критичният доклад на Европейската комисия за енергийния план на българското правителство е поредният шамар, който Европейският съюз нанася върху правителството на Борисов. За пореден път Борисов се прави на Андрешко пред ЕС – не да постави принципно фактите на масата, а се опитва да се гъне и промуши между изискванията на ЕС, за да получи едни пари и да ги изхарчи по начин, по който му харесва.
 

Това каза Таско Ерменков, депутат от БСП, в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Социалистът изрази надежда, че както Германия е  застанала в защита на своя интерес и е поставила въпроса за „Северен поток  2”, защото той е жизнено необходим за икономическото развитие на Германия, така и българските управляващи трябва да отстояват националния интерес по отношение на „Турски поток” и на „АЕЦ Белене”.

 

Той посочи, че единственото, което може да попречи на реализация на „АЕЦ Белене” е недалновидна политика от страна на българското правителство: „С условията, с които в момента се разглежда този проект трудно може да бъде реализиран. Няма атомна централа в света, изградена без участие на държавата. Ако правителството не вземе мерки, след 10 години страната ще остане без електроенергия.” Народният представител припомни, че БСП стои твърдо зад двата проекта.

 

„В последните 10 години ГЕРБ успяха да провалят всички големи енергийни проекти. Надявам се да са се поучили. Ако се провежда нормална, националноотговорна политика, тези проекти ще се реализират”, бе категоричен Ерменков.

 

Той коментира и напускането на депутати на БСП от парламентарната група.

„Когато седем човека напускат парламентарна група от над осемдесет човека, трудно може да се говори, че няма общ език в партията. Трима от тях са еманация на синдрома „15/15”, мутирал през 2017г. в „10/10”. Те са били на 10-то място в листата по места. Трима от тези седем  са били членове на Изпълнителното бюро, както и членове на Националния съвет, двама от тях - кандидати за председател на партията. Партията даде своята оценка за тях на прекия избор на председател. Хората ги оцениха.”, заяви Ерменков.

 

Той допълни, че ако са имали морал и принципи, е нямало да  да напуснат.

„Те са влезли заради БСП и заради програмата й. 4 години парламентарната група на БСП защитава своята програма, стана алтернатива, носи всички удари от това, а ти се отказваш от парламентарната група, но не напускаш парламента, за да продължиш да си депутат. Това е въпрос на морал", подчерта Ерменков.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12573 |18.08.2020 Проф. Николай Слатински: На властта ѝ е подшушнато, че критичният ден за протестите е 40-тият . 4| 5006 |14.08.2020 Таско Ерменков: Искам виждания за БСП от кандидатите за председател, не определения за Корнелия Нинова . 13| 4225 |18.07.2020 Таско Ерменков: Мафията си сменя министрите, нрава не. Подкрепяме протеста . 4| 5179 |03.06.2020 Таско Ерменков:Увеличаването на цената на парното е заради лошо управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads