Реклама / Ads
13| 4201 |18.07.2020 НОВИНИ

Таско Ерменков: Мафията си сменя министрите, нрава не. Подкрепяме протеста

.
Таско Ерменков
Ако тройката беше Борисов-Горанов-Гешев, щеше да има отзвук и на улицата и протестите щяха да се превърнат в нещо градивно. Мафията си сменя министрите, нрава не го мени. Единственият вариант, който ние виждаме, е оставка на правителството и нови избори. Нека това правителство да се отиде и в едни честни избори да успеем да си подредим къщичката.
 

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Таско Ерменков пред БНТ.

 

„Различното с вота на недоверие, е че този път ние сме гласа на хората от улицата, защото вие виждате, че голяма част от тях скандират “долу мафията, долу корупцията“. Ние сме последователни в тази политика, тъй като първият ни внесен вот беше също срещу корупцията. Тоест чувствителността на БСП по отношение на корупцията е висока, не е падала. Затова сме на улицата и подкрепяме протеста. Ние сме там, освен като депутати, и като граждани на Република България. Сред хората сме, а не сме начело.", каза още социалистът.

 

Ерменков коментира основните точки, по които се развива корупцията в страната: „Първият механизъм, който влиза в схемата на корупцията, е законодателството, което правим, тъй като то позволява на тази корупция да има законов характер. Второто нещо е т.нар. съдебна система, която ние, като общество, не успяхме да направим независима. Третият механизъм е администрацията, която се назначава по един единствен критерий - дали си послушен“.

 

Социалистът коментира и поисканите оставки и заяви, че е несериозно да се искат оставки, а след това да има изчакване. Според него тези действия говорят за несериозност.

 

По думите на Ерменков хората, които в момента са по улиците, не желаят да гласуват след това по две причини: не виждат алтернатива и не са убедени, че гласът им се отчита. Той обясни, че машинното гласуване решава проблема с невалидните бюлетини, напомняйки за невалидните бюлетини от последното гласуване, и затова ще бъдат внесени промени в закона за изборния кодекс .

 

„Разликата между протестите през 2013 година и тези в момента, е че тогава протестирахме срещу всички институции, включително и президента, премиера и Народното събрание. Днес имаме един обединителен център - това е президентът“, заяви Ерменков.  

 

„Като всяка демократична организация, ние също имаме своите виждания по отношение на вътрешнопартийния живот, но сме убедени в интересите на България. Ние не съществуваме заради самата партия, както ГЕРБ съществува заради себе си, а целта ни е за да се развива България“, заключи Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4421 |15.07.2020 Корнелия Нинова: Борисов позволи мафията да управлява България . 21| 8354 |13.07.2020 Елена Гунчева: Внуците на мафията и децата на България. Да се въвличат малки деца е гнусен политически пиар . 21| 8148 |11.07.2020 Октай: Граждани на България, не давайте да ви използват в етническия сблъсък, който е целта на мафията . 15| 6439 |10.07.2020 Христо Проданов: Президентството е единствената институция, която не е обсебена от мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads