Реклама / Ads
40| 8597 |03.01.2013 НОВИНИ

Тъстът на Боби Михайлов се облажил с 3 млн от дюните

.
Тъстът на шефа на БФС Боби Михайлов – Димитър Петров, е мистериозният купувач, който е спечели 3 млн лева от сделката с препродажбата на защитените дюни край Несебър.
 
На 27 ноември 2012 г. той купува 29 дка с разрешението на Земеделското министерство за 581 000 лв, а на 28 ноември ги продава на фирма „СЛЕ груп” за 4 млн лева. Това съобщи ТВ-7, като се позова на свое разследване.

Скандалът избухна след като природозащитникът Тома Белев от коалиция „За да остане природа” разпространи снимки, на които се вижда как булдозери заравняват дюните, които са защитен обект по Натура-2000. На мястото на дюните се планира строителството на ваканционно селище.

И както често се случва у нас, само ден след подадения сигнал по разпореждане на премиера Бойко Борисов дирекция “Национален строителен контрол” прекрати всякакви строителни дейности по обекта.

Що се отнася до Димитър Петров, който е баща на гимнастичката Мария Петрова, то той купува като физическо лице 29 дка от Министерството на земеделието, които по документи би трябвало да са гора в Несебър. На практика там няма гора, а дюни, които на свой ред би трябвало по закон да са защитена местност.

Въпреки това, държавата – със заповед на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова - продава терена на Димитър Петров на цена, която е значително по-ниска от реалната пазарна стойност на имотите в тази част на Несебър.

До момента нито Димитър Петров, нито шефът на БФС Боби Михайлов са коментирали скандала.

Справка в службата по вписванията сочи, че Петров купува имота на 28-и ноември за сумата от 1 141 849 лв. заедно с таксата за изключване на земята от Държавния горски фонд и го продава на следващия ден на несебърската фирма “Сле груп”, но вече четири пъти по-скъпо – за 4 млн. лв.

Така за един ден предприемчивият Петров печели 2 867 602 лв. само от разликата между цената, която плаща на държавата и цената, на която продава тези 29 декара.

Нямам специално отношение към тази преписка, тя е част от всички документи, които подписвам като зам.-министър, коментира днес на пресконференция заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова. Тя добави, че се е запознала с документите по случая от медиите, но иначе точно тази преписка не се различавала по нищо от останалите, които подписва.

Отново повтарям администрацията носи преписката, аз я преглеждам, зад самата подписка има около 15 подписа. Когато аз видя подобна преписка с толкова много подписи, аз като юрист все пак я преглеждам или съответно подписвам или неподписвам, отбеляза Светлана Боянова.

Първоначално заместничката на Мирослав Найденов заяви, че няма да коментира нищо повече от това, което министър Найденов вече е посочил. Боянова обясни своя подпис под съответния договор именно с това, че в този момент е замествала министъра на земеделието и е получавала за подпис голямо количество комплектована документация с всички приложения към нея.

При мен идват документите, които са подписани и подготвени от експерти, и аз като министър в този момент подписвам документация за всички ресори, включително и горския. Не познавам лице на име Димитър Петров, не ми е известен и не знам никакви подробности, изтъкна Светлана Боянова.

Заместник-министърът на земеделието допълни, че междуведомствена комисия, в която участват представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) в четвъртък ще се срещне с екологичните организации, за да обсъди скандалната сделка със земите край Несебър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7324 |16.12.2012 Камата изригна срещу Боби Михайлов . 41| 6575 |08.12.2012 Е. Михайлов: Хора от ръководството на СДС минаха като башибозук през симпатизантите . 30| 5558 |04.12.2012 И Михайлов изхвърча от СДС . 56| 5980 |24.11.2012 Ек. Михайлова: Предстои политически избор на главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads