Реклама / Ads
0| 6087 |20.05.2020 НОВИНИ

Татаня Кристи: Тъжно е, че шеф на медиен регулатор се занимава с индивидуални заплахи към Facebook потребители

.
Скандалното е, че Бетина Жотева си позволява да се занимава с коментари от потребители на нейно изказване за свободата на словото и докладът на ”Репортери без граници”. Скандално е това, че никоя медия не го отрази. Тя трябва да се бори за медиен плурализъм, а е тръгнала да поставя под съмнение международната организация.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" блогърът и публицист Татяна Кристи.

 

Между нея и новоизбраният председател на СЕМ - Бетина Жотева се разрази онлайн спор, след като Кристи си позволи да коментира изненадата на Жотева, че "Репортери без граници" е поставила страната ни на 111-то място по свобода на словото. Езикът, с който си борави под публикацията на Татаня Кристи обаче си служи с обиди и заплахи за съд.

 

"Да припомня на госпожата, че СЕМ лицензира медии и съблюдава тяхната дейност. Но СЕМ трябва да се ръководи и от интересите на обществото, да защитава свободата на словото. Това е функцията на госпожата", заяви Кристи.

 

По думите и опасни са опитите за приемане за Закон за фалшивите новини, който се тиражира като натиск от Европа.

 

"Това не е необходимо в момента и госпожа Жотева говори неистини в своите медийни изяви. Европейската комисия не ни пришпорва за такъв закон. Той е мокра фантазия на това управление и цели репресии. ЕК няма документ за борба с фалшивите новини. Работи се върху Акт на дигиталните услуги, но той още не е факт. Трябва да се напише до края на тази година. След това отива на обсъждане в Европейския парламент, Съвета на ЕС. Има процес, преди това изобщо да стане закон и ние да черпим директиви от него. Искат да създадат Закон за фалшивите новини по техните си милиционерски модели", коментира Кристи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7924 |17.05.2020 Татаня Кристи: Хора като Бетина Жотева в СЕМ са причина за 111-тото ни място . 12| 7124 |10.05.2020 Татяна Кристи: Цветанов да вземе пример от Цачева, ни дума, ни стон не издава . 44| 8576 |08.05.2020 Татяна Кристи: САЩ си преценяват картите в банановите мафиотски републики като България . 16| 9465 |01.05.2020 Татяна Кристи: С комсомолския устрем на другарски мутренски съд отнеха Съдебната палата от Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads