Реклама / Ads
14| 12029 |12.12.2019 ПОЛИТИКА

Татяна Дончева: Предложението за „независим“ прокурор е апотеоз на панирания мозък

.
Татяна Дончева
Предложението да се сложи надзорник на главния прокурор, който да го разследва, е безумно. Това е апотеоз на панирания мозък. Столът на министъра на правосъдието не може да мисли вместо него, на Кирилов трябва да му забранят да пипа правни текстове. Депутатите на БСП, които гласуваха за Цацаров като шеф на КПКОНПИ не искат да си имат проблеми с него.
 

Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред бТВ.

 

"Факт е, че в България главният прокурор е неконтролируем. Това е направило отдавна впечатление и на Запад. Предложението обаче да се сложи надзорник на главния прокурор, който да го разследва, е безумно", каза още тя.

 

 "Решаването на проблема с прокуратурата изисква промяна в Конституцията. Лансирала съм моята идея над 100 пъти. Тя е, че следващите избори трябва да бъдат за Велико Народно събрание, което да направи промените и да приеме необходимите текстове. Прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната система. Може да отиде в изпълнителната власт примерно. Имаме достатъчно качествени юристи, които да подготвят промените. Веднага след приемането на промените в Конституцията, Великото Народно събрание ще се редуцира и ще продължи да работи като Обикновено Народно събрание", разкри Дончева. 

 

"Не мисля, че има по-просто и елегантно решение", каза още тя.

 

"Няма да имате сегашния проблем и няма да има нужда от спецален прокуро. Той какво ще прави като не разследва главния?", попита Дончева.

 

Тези текстове не може да ги пипа Даниел Кирилов, на него трябва да му бъде забранено да пипа юридическа материя. Има 4-5 човека в България, които могат да конструират текстове за промяна на Конституцията, но Кирилов не е сред тях. Столът му не може да мисли. Като сложите един човек на стол, той става по-висок, но капацитетът му си остава толкова, колкото е. Това са хора които мислят в категории напълно решени от разум, нищо не им давайте.

 

Тези хора имат задачи, те не са да се борят с корупцията. Задачата са да се отстрани някой. Цацарво се справя с това 7 години. Наследникът му също ще се справи. Гешеф е фатмак, милиционер от Симеоново, но като отиде в Европейския парламент няма кой да му каже да си закопчее копчето, да си оправи вратовръзката и да не се обръща с рамо към европейските депутати. Това е първото, което някой трябваше да му каже.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 14065 |28.08.2019 Татяна Дончева: Манталитетът на Иван Гешев - нагоре лази, надолу гази . 10| 13843 |12.06.2019 Според Татяна Дончева Емил Радев е фаворит на ГЕРБ за главен прокурор . 17| 20305 |07.04.2019 Татяна Дончева: ГЕРБ върнаха Гестапо, то ще отнема нашите имоти . 7| 6688 |28.11.2018 Скандал в парламента за предложението от 300 лв. минимална пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads