Реклама / Ads
4| 4724 |19.08.2008 НОВИНИ

Техноманиаци на бивак край Варвара; местните потресени

.
Младежи от цяла Европа се организират по интернет и тръгват към Варвара с камиони, натоварени с мощни уредби. Невъобразимият шум, разнасящ се от сборището по цяло денонощие, стряска мало и голямо.
 

 

Младежи от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия вече пети ден са си организирали бивак край с. Варвара. Палатки, камиони и стотици леки автомобили са се разположили на морския бряг от плажа на Варвара до строежа „Златна перла" и са окупирали над 80 дка частни земеделски имоти, които попадат в природен парк „Странджа".

Биваците са групирани на лагери по националности. Най-много са френските и чешките младежи, които са тук още от четвъртък вечерта. Сред бивакуващите има и българи, които обаче са най-малочислената група.

След подадени сигнали от жители на Варвара и Царево за невъобразимия шум, който се разнася от сборището във всички часове на денонощието, представители на РПУ- Царево посетиха селището и съставиха няколко протокола за напускане, но младежите не изпълниха полицейското разпореждане. Кметът на Царево Петко Арнаудов помоли Ярослав Камас- съветник в Чешкото посолство у нас, за съдействие при разрешаването на проблема. В присъствието и на двамата представители на РПУ-Царево и Гранична полиция отправиха предупреждения към чешките младежи да напуснат района до края на деня.

Младежите не са тук за първо лято: от цяла Европа идват на посещения в красивата местност край Варвара от 5-6 години насам. Броят им дори застрашително нараства всяка година. Те се организират по интернет и тръгват към Варвара с камиони, натоварени с мощни уредби. Обединява ги страстта към техномузиката и красотата на тази част от българското крайбрежие, все още останала девствена и неастроена.

Това лято присъствието на меломаните е особено масирано, тъй като повечето идват от фест на любители на техномузиката в пограничен район между Полша и Германия, в който са участвали над 250 000 души. Младежите споделиха, че са избрали да се събират край Варвара, не само защото им харесва. Тук за разлика от която и да е друга европейска страна, къмпингували безплатно.

Кметът Петко Арнаудов заяви, че мероприятието не е съгласувано предварително с общинска администрация, поради което не може да бъде осигурено спазването и на най-елементарни хигиенни норми. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4832 |19.08.2008 Оставки навръх 9-ти септември . 0| 4475 |18.08.2008 М- тел се жалва от БТК . 26| 7013 |18.08.2008 Цигани от Пловдив: Ченгета ни млатиха, удряха баби, подхвърляха бебета . 7| 4566 |18.08.2008 Уволниха граничен полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads