Реклама / Ads
1| 5087 |20.01.2017 НОВИНИ

”Техномаркет” и Пеевски загубиха дело и за магазин в Благоевград

.
Инвестиционната компания ”Глориент Инвестмънт” е на път да си върне пореден магазин от веригата ”Техномаркет”, контролирана от депутата от ДПС Делян Пеевски.
 
Софийският градски съд постанови, че осъжда веригата по иск на "Глориент Инвестмънт БГ" да опразни обекта им с площ от 9119 кв. м в Благоевград, след като е спряла да плаща наем за него. В същото време съдът отказа да допусне предварително изпълнение на решението, защото от това може да настъпи непоправима вреда за магазина. Но отсъди съдебните разноски в размер на 33.5 хил. лв. да са за сметка на дружеството на депутата, пише още "Дневник".

Решението е неокончателно и могат да се обжалва пред по-висока инстанция в двуседмичен срок.

Преди ден съдът постанови същото и за магазина в Русе, ползван от "Техномаркет", а през ноември миналата година съдът се произнесе по същия начин и за магазините в Кърджали, а по информация на investor.bg - и в Севлиево и Пазарджик.

Компанията "Глориент инвестмънт" , в която акционери са редица международни фондове и инвеститори, води 27 дела срещу "Техномаркет". Проблемите между двете фирми датират от началото на 2016 г. Тогава мажоритарен акционер в "Техномаркет България" става "НСН инвестмънт", собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. След това търговската веригата спира да плаща наем на собственика на магазините. Въпросните обекти – магазини и складове, са прехвърлени на "Глориент" от основателите на "Техномаркет" Николай Китов и Христо Кусев преди повече от 10 години, когато Китов контролираше инвестиционната компания. Веригата за техника се опитва да оспори сделките с мотива, че сделката е била фиктивна и "Техномаркет" продължава да е собственик на магазините.

Инвестиционната компания "Глориент Инвестмънт" досега е успяла да издейства запор на сметките на веригата за техника и да си върне 800 хил. евро неплатени наеми. Тя изчислява загубите си до този момент на 3.8 млн. евро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11132 |18.01.2017 ДПС с оферта към ГЕРБ за управление, Пеевски прави програмата . 8| 10500 |13.01.2017 За година: Пеевски получил 1.1 млн. лв. от ”растителна и животинска продукция” . 8| 10589 |30.12.2016 Каролев: Борисов и днес поддържа връзка с Доган, Пеевски прокарва политиките . 6| 7946 |29.12.2016 Първо във Фрог: Пеевски купува Стандарт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads