Реклама / Ads
9| 6992 |30.09.2011 НОВИНИ

Тежки обвинения за ченгета от операция “Палките 2”

.
Софийски градски съд гледа мерките за неотклонение на полицаите, задържани при операция "Палките 2".Те бяха докарани в СГС под засилена охрана. Поради огромния медиен интерес, всички задържани криеха лицата си.
 

 

Пред съда застанаха Арсо Демиров, Борислав Гълъбов, Велин Велинов ( кандидат за кмет на село Нови Хан), Веселин Стоилов, който е с по-малко от 8 месеца стаж в МВР и все още се обучава за полицай), Георги Гушанов, Гриша Спасов, Йордан Иванов, Константин Петков, Костадин Петров, Красимир Маринов (с най-дълъг стаж в редиците на МВР-28 години).

 

Другите обвиняеми са Николай Георгиев, Павел Петков, Петър Свиларски, Петър Златанов и Светослав Димитров, който е поверил защитата си на ексчервената депутатка Татяна Дончева, Стефан Ковачев, Тодор Райков.

 

Според прокурор Калоян Ангелов всички те са участвали във вземането на подкуп от шофьори. Той изтъкна, че те са извършили тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Според държавното обвинение има опасност да се укрият, а като служители на МВР могат да опитат да въздействат на свидетели.

 

Калоян Ангелов изтъкна, че деянието е извършено от полицаите с "наглост, упоритост и безочие". Това го накара и да избухне в съдебна зала.

 

Слава Богу, че не съм шофьор и не мога да бъда обвинен в предубеденост, но тази държава е пропищяла от такива контрольори, подчерта той.

 

Според защитата на арестувания кандидат-кмет с искането си за постоянен арест прокуратурата цели само медиен ефект. Извършеното престъпление от клиента й тя определи като "обичаен случай на длъжностно престъпление".

 

Защитата на Веселин Стоилов подчерта, че за клиента й това е единичен случай. Той е обвинен, че заедно с Петър Свиларски взели 20 лева от Четин Мехмед. Свидетелят обаче не може да разпознае полицаите, на които е дал 20 лева, поне така е заявил в свидетелските си показания.

 

Освен това Четин Мехмед посочва, че сам предположил, че след като го спрели полицаите, трябва да им даде пари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6366 |27.09.2011 Операция "Палките 2" удря корупцията в МВР . 43| 5656 |26.09.2011 Тежки санкции за МВР искат правозащитници . 19| 5808 |11.08.2011 Операция Арсенал разкри пари и оръжие . 7| 5671 |28.07.2011 13 души от операция "Шок" поеха за Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads