Реклама / Ads
4| 4046 |10.12.2019 НОВИНИ

Тежките катастрофи не спират, ранените се увеличават

.
Източник: архив
Тежките катастрофи у нас не спират. Вече три са регистрирани в различни точки на страната. Има ранени хора, сред тях и тежко състояние.
 

35-годишен мъж от Смолян е пострадал след като се е ударил с автомобила си в дърво. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 09.12.2019г. около 10:15ч. на път ІIІ-8641, км 6+800, /КК Пампорово – гр.Смолян/, лек автомобил "Ауди А4“ със смолянска регистрация, собственост и управляван от 35-годишния М. Е. от гр. Смолян, на лява крива губи контрол над автомобила, излиза вляво извън платното за движение и се удря в дърво.

 

Леко ранен е водачът на автомобила, който е с травма на главата. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД гр.Смолян, след което е освободен за домашно лечение. Причина за произшествието е това, че водачът не е контролирал непрекъснато управлявания от него автомобил. Използван е обезопасителен колан.

Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Баща и дъщеря пострадаха при  друго пътно-транспортно произшествие на пътя Русе-Разград. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Разград.

Около 14.30 часа на 9 декември в участъка между селата Езерче и Осенец лек автомобил „БМВ“ на ляв завой излиза от пътя и се преобръща.

 

Зад волана бил 64-годишен мъж от Русе, който шофирал с несъобразена скорост. Той е откаран в болница със счупено ребро.

При катастрофата пострадала возещата се на предната седалка 29-годишна жена, която е с фрактура на черепа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1 от НК.

 

Мъж и жена са с опасност за живота след катастрофа на пътя София - Варна на кръстовището за с. Божица. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Търговище.

Мъж и жена пострадаха сериозно и са настанени в болнично заведение след пътно-транспортно произшествие. Около 17,53 ч на 9.12.2019 г. на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на първокласен път I-4/София-Варна/ в община Антоново, на км 186,500 – в близост до кръстовището за с. Божица. Правоспособен 50-годишен водач от гр. София, управлявайки лек автомобил „Митцубиши Каризма“ със софийска регистрация в посока София-Варна с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е изгубил контрол над управлението му.

 

Моторното превозно средство е навлязло в насрещното пътно платно/в този участък пътят е разделен на две платна с разделителен остров/, завъртяло се е и е излязло извън пътя вляво по посока на движението, като с дясната си част се е блъснало в крайпътно дърво.

В резултат на пътния инцидент возеща се на предната дясна седалка на автомобила 57-годишна руска гражданка е откарана в МБАЛ-Търговище, където е настанена в интензивното й отделение с разкъсани черен дроб, далак и корем, в кома, с опасност за живота й. В същото отделение е настанен за лечение и водачът на лекия автомобил с пневмоторакс на белия дроб, също с опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

 

Съдействие за ликвидиране на последиците от пътно-транспортното произшествие са оказали служители на РСПБЗН-Търговище и Омуртаг.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище. По актуални данни към момента двамата пострадали в пътния инцидент вече са без пряка опасност за живота им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3827 |09.12.2019 Две тежки катастрофи на пътя Русе-Разград и Кресненското дефиле, има пострадали и заклещени хора . 0| 4032 |07.12.2019 Катастрофите в страната до момента са близо 50, няма жертви . 1| 4195 |07.12.2019 Заледени пътища и катастрофи затрудняват движението в страната . 1| 3957 |17.11.2019 Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите от катастрофи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads