Реклама / Ads
6| 6484 |17.01.2020 НОВИНИ

Телевизия ”Евроком”: Ще потърсим по съдебен ред правата си срещу Бареков

.
По повод обвиненията на Николай Бареков за непрозрачното финансиране на телевизия ”Евроком” собствениците и ръководството на телевизията заявяват, че ще си потърсят правата по съдебен ред. Те определиха неговите твърдения като лъжи и неистини.
 

Вижте цялата позиция:


„Евроком“ е от първите частни телевизии с национален обхват в България. В своята повече от 20-годишна история винаги сме работили прозрачно и законно, ръководили сме се от добрите професионални практики и етични стандарти в журналистическата професия, както и от отговорността към зрителите ни. В телевизията работят професионалисти и водещи български журналисти, носители на награди и отличия за своята дейност.

 

По повод огласената в медиите информация за внесен в прокуратурата сигнал от бившия евродепутат Николай Бареков срещу телевизия „Евроком“, в който ни обвинява в хипотетични финансови и данъчни престъпления, искаме да заявим, че финансирането ни е прозрачно и законно, каквото е било винаги, през всичките години досега.

 

Телевизията отразява обективно процесите и дава публичност и изява на всички гледни точки и свобода за различни мнения, независимо от политическите им възгледи, за да бъдем полезни на обществото и на зрителите ни. Заявяваме, че заставаме безусловно зад журналистите и продуцентите, които създават съдържанието на нашата програма.

Телевизия „Евроком“ ще потърси правата си по законовия съдебен ред за всички неверни твърдения и клевети, които уронват престижа на медията.

 

Благодарим на гражданското общество, чиито интереси защитаваме, за подкрепата, която ни засвидетелства. Благодарим и на колегите от другите медии, които застанаха на наша страна и също ни подкрепят.

 

„Евроком“ ще продължи да изпълнява своята дейност прозрачно и професионално без да се поддава на влияния, както и до сега, водена от убеждението, че България и нейните граждани заслужават по-предно от 111-то място по свобода на словото, а това зависи и от нас, медиите!"



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6928 |25.12.2019 Детски лекар: Порното е по-здравословно от политическите новини по телевизията . 16| 7957 |20.12.2019 Домусчиеви взеха за шеф в Нова телевизия Ива Стоянова . 3| 4803 |13.12.2019 Сградата на ”Радио и телевизия Сърбия” е блокирана от опозиционна група . 8| 5110 |15.11.2019 Слави Трифонов се похвали с висок рейтинг на телевизията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads