Реклама / Ads
23| 5112 |24.10.2019 НОВИНИ

От телевизионния екран Каракачанов се накара на протестиращите

.
Източник: БГНЕС
Недоволен от закъснението си, предизвикано от затварянето на Орлов мост в столицата, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов използва времето си в предаването „Лице в лице” по бТВ, за да отправи упреци срещу организаторите на протеста.
 

Каракачанов обясни на зрителите основни положения от Закона за митингите, шествията и масовите прояви и упрекна силите на реда, че са твърде мекушави срещу нарушителите. Вицето разясни, че всяка публична проява си има лице за контакт, с което полицията взаимодейства и което отговаря за комуникацията между институциите.

 

Каракачанов отправи и анонимна критика срещу един от кандидатите за столичен кмет, който е бил сред протестиращите, окупирали Орлов мост. Как утре този човек, ако бъде избран за кмет на София, ще взисква от администрацията си и от столичани да спазват закона, възмутено попита Каракачанов.

 

Министърът на отбраната увери зрителите, че при възникване на мигрантски натиск върху границата, Българската армия има готовност да разположи 2 400 военнослужещи в подкрепа на Граничната полиция.

 

На въпроса как кандидатът за столичен кмет от ВМРО Ангел Джамбазки ще отговори на призива на Волен Сидеров кандидатите за кметския пост да напуснат сегашните си длъжности в Европейския и в българския парламент Каракачанов отвърна, че В. Сидеров твърде силно „обича театъра”. Вероятно защото не е успял да постъпи като студент в НАТФИЗ и сега се пробва като любител.

 

Каракачанов побърза да разясни част от стратегията си за справяне с ромския проблем. Според него, ромските гета в София трябва да бъдат сринати, на мястото им Столичната община може да построи достъпни жилища за роми и за други социално слаби граждани, които "да водят нормален начин на живот, да придобиват хигиенни навици и да се интегрират".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4762 |18.10.2019 Адвокатът на Полфрийман: Каракачанов лъже за средния пръст . 7| 4134 |18.10.2019 Каракачанов: Не само България преценява, че нещата не вървят както трябва в Скопие . 12| 9063 |17.10.2019 Слави Трифонов: Среден пръст и от Каракачанов по телевизията, ще става ли премиер? . 4| 4072 |16.10.2019 Красимир Каракачанов: Турция ще продължи с тази леко разкрачена позиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads