Реклама / Ads
13| 8902 |01.03.2018 НОВИНИ

Тенчо Попов за Фрог: Скандалът с ЧЕЗ е неуспешен опит за манипулация на обществото

.
Тенчо Попов Източник: БГНЕС
Хаосът и идейното скудоумие в управлението на българската енергетика естествено кулминираха в скандалната сделка на Гинка, управляваща общинския паркинг в Пазарджик и няколко, все пак пренебрежимо малки, соларни инсталации, която неизвестно как и с чия подкрепа си е осигурила финансиране за над 500 милиона евро, да придобие активите на ЧЕЗ.
 

Това заяви пред Фрог нюз финансистът Тенчо Попов, който е бивш главен секретар на Министерство на финансите и бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

 

В това разбира се, няма нищо учудващо, то е логично следствие на „ще строим Белене“, „кому е нужен този гьол“, „ще местим реакторите в Козлодуй“, „да използваме кашоните с реакторите“ и множество други фрапиращи напътствия. С енергийната експертиза на ту напускащия, ту оставащия в парламента Делян Добрев резултатът е такъв, какъвто всички го виждаме и усещаме през сметките си за ток.

 

Няколко думи за сделката. Тя твърде наподобява придобиването на Дипломатическия клуб в Бояна от неплатежоспособните младежи, подкрепени по неизвестни причини от български банки. От този скандал поуки очевидно не са извлечени. Сега повторението на сюжета неизбежно ще доведе до трагикомедия с водевилен привкус. Съвсем очевидно е обаче, че сделката е била подкрепена от българското правителство и кризисния PR, много неумел междувпрочем, не може да прикрие този факт. Знам от собствен опит как се управлява държавната банка за развитие и никой не може да ме убеди, че обещаният кредит от 75 милиона евро не е съгласуван от „най-високо място“. На този фон внушаваното ни незнание за хода на сделката от страна на правителството е неуспешен  опит за манипулация на обществото.

 

Моята прогноза е, че сделката ще бъде прекратена поради отказ на българските банки да я финансират. Репутационните щети за правителството обаче ще бъдат потресаващи и този скандал действително има потенциал да свали правителството. Това обаче зависи и от поведението на опозицията. Сега ще стане и ясно, кой кой е в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7822 |01.03.2018 Петър Чолаков за Фрог: Държавата се разтресе от Гинкиното хоро и станахме за смях . 29| 48889 |01.03.2018 Октай пред Фрог: Със срещата си с Гинка, Борисов си направи харакири . 27| 8504 |27.02.2018 Само във Фрог: Ахмед Доган остави гостите си без телефони . 1| 5343 |26.02.2018 Само във Фрог: Службите ни изпуснаха поне двама с документи от „Ислямската държава”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads