Реклама / Ads
2| 4175 |24.05.2019 НОВИНИ

Тереза Мей подаде оставка

.
Тереза Мей Източник: БГНЕС
Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че подава оставка на 7 юни, пише ”Гардиън”. По време на обръщение към нацията пред ”Даунинг стрийт” 10 Мей съобщи дългоочакваната новина, че подава оставка като лидер на Консервативната партия. Тя се оттегля на 7 юни, петък.
 

Процесът по избор на нов лидер ще започне на следващата седмица.

 

Тя отбеляза, че се е борила да направи Великобритания страна, която работи за мнозина, а не за някои, а също така да изведе държавата от ЕС. Мей допълни, че е направила най-доброто, за да изпълни волята на британския народ за Брекзит.

 

"Направих всичко по силите си да убедя депутатите да подкрепят това споразумение...за съжаление не успях да го направя", изрази тя разочарованието си. Мей поясни, че винаги ще има източник на голямо съжаление, че не е успяла да изведе страната от Общността.

 

Тя знае, че Консервативната партия ще продължи да служи на хората за много години напред. Според нея важността на поста премиер е да се бори с "изгарящата несправедливост" - фраза, която използва в началото на управлението си.

 

Според нея консенсус за Брекзит може да бъде постигнат само ако всички страни са готови на компромис.

 

Мей обяви, че е било чест да бъде "втората жена премиер, но със сигурност не и последната". Премиерът отбеляза още, че е било чест да има тази възможност да служи на страната, която обича.

 

Тереза Мей ще продължи да бъде премиер до избора на нов лидер.

 

"Не напускам с лоши чувства", увери тя в края на изявлението и се оттегли разплакана.

 

Медии коментират, че това е тъжен и горчив край на управлението на втората жена премиер на Великобритания след Маргарет Тачър.

 

Оттеглянето й на 7 юни означава, че тя ще бъде премиер по време на държавната визита на президента на САЩ Доналд Тръмп във Великобритания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3720 |23.05.2019 ”Таймс” прогнозира оставка на Тереза Мей в петък . 0| 4353 |20.05.2019 Премиерът на Укайна хвърли оставка . 21| 6618 |18.05.2019 Австрия не е България: Правителството на Курц подаде оставка/обновена/ . 7| 4569 |18.05.2019 Австрия се тресе, вицеканцлерът подаде оставка за корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads