Реклама / Ads
35| 7344 |26.07.2012 НОВИНИ

Терористът бил 100 кг и нямал нищо общо с младежа от видеото

.
Човекът от видеото
Терористът, който взриви автобуса на летище Сарафово е тежал 100 килограма. Това изчислил съдебният лекар Косьо Янков. Това тотално променя версията, че младият мъж с ръничата, който е записан от камерите е камикадзета с бомбата.
 
Лекарят настоява да се пусне снимка с увеличение на лицето на терориста, за да бъде разпознат по-бързо.

„Продължавам да призовавам разследващите да пуснат снимката на лицето – по това лице може да се направи разпознаване от хора, които са го виждали“, каза съдебният лекар д-р Косьо Янков. Той отказа повече информация, тъй като му било изрично забранено, съобщава сайтът “Бесове”.

„Съмняваме се в достоверността на изнесеното от МВР първия ден , свалено от камерите на летището. Тая хилка с дългата коса, с дрехите и обувките Адидас, тежи не повече от 70-80 кг, а само двата крака на камикадзето – от ингвиналните им гънки до стъпалата, които сложихме в отделен чувал и сега се намират в моргата, тежат 52 кг! Това означава, че терористът с бомбата би трябвало да тежи общо над 100 кг“, казал пред сайта източник, свързан с разследването. Според същия източник приликата между заснетия на камерата и този, чиито части са в бургаската морга, е единствено в белите чорапи.
Има обаче нещо неясно в твърденията на лекаря. Ако въпросният „турист” от камерите не е камикадзето, защо досега този човек не се разпозна или поне негови познати и близки щяха да го иднетифицират. А такива няма.

Днес преди обед екип, в който имало американци, в който бил и д-р Янков е направил нов оглед, снимки и иззел нови проби от останките на камикадзето. Такава процудера била вече правена на 20 юли с участие на израелски специалисти.

Не било ясно, защо процедурата се повтаря.

US-специалистът признал, че международните служби, работещи по издирването на самоличността на терориста и помагачите му, са все още в задънена улица. Проблемът е, че пръстови отпечатъци от ръцете на взривения не могат да се вземат, защото китки няма, горните крайници буквално са пръснати на микроскопични частици от бомбата, има запазени части от тях чак около раменните стави. Главата е отхвърчала на 63 метра от мястото на взрива, запазена е половината от нея - цялата задна част от черепа липсва. Тя е възстановена по запазените части на лицето, които са в много добро за разпознаване състояние. Лицето е снимано заедно с косата – 8-12 см, права, черна, очите са пъстри – до сини.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5795 |25.07.2012 Терористът дошъл от Белгия? . 5| 7160 |20.07.2012 Терористът от Бургас бил в Равда дни преди атаката . 11| 8314 |20.07.2012 Спецслужбите на Швеция: Терористът в Бургас не е шведски гражданин . 63| 8158 |28.06.2012 Цветанов: Тези от БСП вече с нищо не ме учудват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads