Реклама / Ads
25| 11235 |18.07.2012 НОВИНИ

В терористичния ад - 20 трупа и над 30 ранени

.
Паника и смърт на бургаското летище! Хвърчат ръце, крака и кървави парчета човешка плът във въздуха от прозореца на автобуса. Човешки останки покреват около 100-150 метра от летището, разказаха очевидци пред Фрог нюз.
 

Взривното устройство е било поставено в багажника на автобус. Бомбата засегнала още два автобуса, които се подпалили като факли. Първоначалната информация в някои сайтове, че загиналите са 20 бе отречена от МВР. Предполага се, че жертивите са около 20, а ранените около 30, съобщи БНТ. Седем от загиналите са в болницата в Бургас, а много трупове не били извозени. Все още няма официално потвърдени данни.

Пътниците трябвало да бъдат извозени към хотел "Хризантема" в Слънчев бряг. Сред ранените има и бременни жени от еврейски произход. Засега от Бургаската болница съобщават, че сред пострадалите няма български граждани.

Гледката е потресаваща и засега версията e за терористичен акт, целящ дискредитиранe на България като туристическа дестинация и тя изглежда най-правдоподобна.

Според очевидци пламъците са се издигали на повече от 5 метра.

Пожарникари, хора от Гражданска защита и спецполицаи се опитват да спасяват пострадали и да ги извадят от огнения ад.

 

На 9 януари 2012 година израелските служби разкриха подробности за осуетен терористичен акт в България. В автобус, предназначен за туристи от Израел, е открит пакет с взривно устройство. Бомбата е била обезвредена от специалисти на тайните служби на България. Започнало е съвместно разследване на израелски и български агенти по атентата.

Автобусът е трябвало да извози израелските гости от София до курорта Банско. По време на разпитите, шофьорът на автобуса обяснил, че е минал през турция и е възможно пакетът да е поставен незабелязано по време на някое от спиранията.

 

Самият атентат е бил планиран за 3 януари 2012 г. Съобщението за него е направено на 9 януари, за да може да се разследва на спокойствие. Израелското правителство се обърнало с молба към кабинета в София да се усили охраната на еврейските туристи в страната. Засега няма опасност нито се налага да се ограничат пътуванията на израелци в България, писа тогава в. „Израел а-Йом”.

 

По-късно в специално комюнике на израелските тайни служби бе заявено, че има данни за готвени атентати и нападения срещу израелски граждани по цял свят, в това число и на Балканите.


Ал Кайда готви атентати в България и Гърция. Това станало ясно на в края на юни, по време на посещението на шефа на американското разузнаване ген. Петреус в българската столица. То е било пазено в строга тайна. Предполага се, че кървавите атентати се организират от крайни ислямисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7311 |01.07.2012 Откриха трупа на Н. Йорданов; разфасован . 1| 6024 |26.06.2012 Откриха два трупа в София . 4| 6354 |24.06.2012 14 разчленени трупа пред супермаркет . 21| 5722 |05.06.2012 Шестима мъже са ранени при експлозиите във военните складове край "Петолъчката"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads