Реклама / Ads
4| 6851 |27.09.2010 НОВИНИ

Тероризират наши шофьори в Гърция

.
Заплахи, саморазправи и проблеми за българските шофьори е имало през изминалата седмица в Гърция, където продължава стачката на превозвачите заради правителственото решение за либерализация на пазара.
 

Четирима шофьори на превозваческата фирма „Пимк” и съпругата на един от водачите, са станали потърпевши от подобно отношение миналата седмица, съобщи за Агенция “Фокус” Пенчо Баков от компанията. Марин Иванов с влекач, разтоварващ в Тива (в близост до Атина), разказва как на 25 септември вечерта бил спрян заради пътна блокада в същия район. Стачниците, на брой 30 - 40, били изключително агресивни и под силното влияние на алкохол, В кабината му нахлули шест от тях - по трима от всяка врата. Един от тях стиснал силно шофьора за врата и го притиснал към седалката. През това време останалите иззели документите на товара (CMR) и били силно раздразнени от факта, че товарът, който се превозва, е от Испания до Гърция. Според думите на шофьора, стачниците през цялото време се държали заплашително и били готови за саморазправа. Марин Иванов бил принуден да отбие от пътя си и бил ескортиран до близка бензиностанция, където е заставен да чака до следващото утро. Пломбата на ремаркето му е снета и е влизано при стоката. Шофьорът е силно стресиран е и без желание за работа, заявиха от фирмата.

Други двама водачи на камиони - Ивайло Малинов и Пламен Георгиев, пътуващи заедно с Марин Иванов, били принудени да спрат на същото място. Стачниците отново взели документите и изпаднали в гняв като научили маршрута - Испания - Гърция. Според тях - липсата на такива товари в гръцката гилдия, автоматично означава, че никой няма право да превозва през страната им. Пияните стачници спукали две от гумите на ремаркето докато Ивайло Малинов се опитвал да си върне иззетото разрешително. Гърците били изключително агресивни и не търпели никакви откази. Големият им брой и нетрезвото им състояние поставили шофьорите ни в позиция на подчинение и страх. При насилственото им отвеждане към близката бензиностанция, шофьорът забелязва, че има още една спукана гума на ремаркето. С общи усилия от колеги, гумите на ремаркето са сменени с такива за влекач. Антон Асенов е третият шофьор от пътуващите трима колеги по релацията Испания - Гърция. Пътувал е със съпругата си същия курс. При създалата се ситуация с колегите му, той направил опит да се свърже със спешен номер, използвайки личния си телефон. Стачниците забелязали тези намерения и отнели насила апарата му. Бил заплашен с жестока саморазправа от стачниците. Съпругата на Антон Асенов е психически силно натоварена от произтеклите събития”, каза Пенчо Баков от компанията.

Като цяло, ситуацията в Гърция е изключително усложнена, заявиха от „Пимк”. По данни на превозвачи - всички големи кръстовища са завардени от голям брой стачници с камиони и ремаркета, улиците се кръстосват от пияни и гневни шофьори. Под силното влияние на алкохол, стават неудържими при поява на негръцки камиони. Последните са моментално спирани и обсаждали, имаме данни за случай па побой и палежи, заявиха от компанията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4882 |14.09.2010 Гърция - "Чичо Томовата колиба" за работниците . 1| 4945 |13.09.2010 Стачка в Гърция блокира влаковете от София до Солун . 2| 5105 |23.08.2010 Отвлякоха и убиха 11-годишно българче в Гърция . 4| 5387 |14.08.2010 България зарибява Гърция с колумбийско евро менте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads