Реклама / Ads
131| 6255 |19.08.2013 НОВИНИ

Терзиева: Подложена съм на натиск от Борисов и Фандъкова от петък

.
Mинистърът на регионалното развитие Десислава Терзиева Източник: Булфото
Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по адрес на бившия премиер Бойко Борисов.
 

По-рано днес той поиска оставката й заради зверската катастрофа край гара Яна, при която загинаха двама души, а петима бяха ранени. Освен това лидерът на ГЕРБ призова прокуратурата веднага да се самосезира, защото според него е налице злоупотреба с власт.

Не бих си позволила да пусна пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него, е позицията на регионалния министър Десислава Терзиева по повод упреците от страна на ГЕРБ, че „закъснялото” пускане откриване на пътния възел от АМ „Хемус” край Гара Яна е довело до трагичния инцидент с двама загинали от днес.

Терзиева призова политиците да се въздържат от популистки изказвания и да трупат дивиденти от мъката на хората, посочват от пресцентъра на министерството.

Катастрофата е на прав участък, на близо 5 километра от пътен възел Яна. Временната организация на движение за новоизградения участък не би могла да има връзка с тежкия инцидент, е посочила Терзиева, която по-рано отмени церемонията за откриване на новата отсечка от АМ "Хемус".

„От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък”, пише в позицията си Терзиева и посочва, че като министър и юрист държи да се спазват законите.

„Експертна комисия работи по участъка от четвъртък, работила е и през почивните дни и е приключила своята работа тази сутрин, когато са издадени необходимите документи. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация”, смята още министърът.

Според нея твърдението, че по времето на ГЕРБ обектите са пускани незабавно, е невярно. „Доколкото помня, болшинството от обектите са пускани с Акт 15 и 16, което означава, че са работели 2 комисии за приемането на обекта, за което е необходима минимум една седмица от окончателното завършване на строителните работи. Ако това не е така, означава, че е осъществяван натиск върху приемателните комисии, което е недопустимо.

Поех отговорността да пуснем участъка с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика”, казва още Десислава Терзиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6394 |12.08.2013 ЕНП натиска Борисов да отстъпи от ГЕРБ . 51| 5163 |05.08.2013 Михаил Миков: Имаме кадрови грешки, но общественият натиск е здравословен . 57| 4876 |17.07.2013 Сидеров зове Вигенин за мерки срещу посланическия "натиск" . 23| 4710 |17.07.2013 А. Кутев: ЕНП натиска ГЕРБ да се върне в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads