Реклама / Ads
39| 7484 |26.04.2014 НОВИНИ

The Daily Beast: Путин е прав, интернет е проект на ЦРУ

.
Централата на ЦРУ
Сензационното изявление на руския президент Владимир Путин, че интернет е проект на ЦРУ е самата истина. При това тя се знае отдавна. Признавам, че на пръв поглед твърдението на Путин изглежда страховито, но в него има нещо много вярно. Това пише журналистът Ели Лейк в The Daily Beast.
 

Официалната история е известна на всички. Интернет и неговата първоначална версия ARPANET са били финансирани първоначално от Пентагона като мрежа, свързваща Ай Би Ем, военни програмисти и други специалисти още в началото на 60-те и 70-те години. След това в някои градове в Калифорния започна компютърна революция, която в крайна сметка доведе до еBay, Facebook и World of Warcraft.

"Повечето от световните лидери с радост биха позволили на американците да вярват в този мит, за да е нашият народ доволен и да изглежда глуповато. Но не и Владимир Путин. Той знае, че истината ще ни направи свободни, изразявайки се с думи от неофициалния девиз на ЦРУ", пише Лейк.

 

В ЦРУ се раждат два вида скандали: когато Управлението не е способно да предскаже важно световно събитие и когато го хващат за нещо, което то иска да скрие. Интернет попада във втората категория.

 

"Ведомството и този път можеше да се размине със скандала, ако Путин не беше се разприказвал. Той знае, че Русия - страна с огромни природни богатства, не е в състояние да се бори с интернет операциите на ЦРУ, - иронизира Лейк. - Единственият му изход е да разобличи незаконните методи на разузнавателното ни управление с надеждата, че тези разобличения в крайна сметка ще влязат в Конгреса и ще предизвикат истински реформи, слагайки точка на този национален кошмар, случващ се в мрежата".

 

"Затова не е странно, че Путин даде убежище на Едвард Сноудън. В негово лице той видя събрат разобличител", пише още Лейк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 6359 |24.04.2014 Путин: Интернет e проект на ЦРУ . 15| 5134 |24.04.2014 Путин: Акцията в Източна Украйна е престъпление с последствия . 80| 10621 |22.04.2014 Тома Томов: Четири победи на Путин - Сирия, Сочи, Сноудън, Крим . 33| 7218 |22.04.2014 А. Алексиев: В Европа гледат на България като на троянски кон на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads