Реклама / Ads
42| 5014 |08.10.2020 НОВИНИ

Тихановска обявена за междудържавно издирване в Русия. Вижте обяснението

.
Светлана Тихановска
Бе съобщено, че Тихановска, както следва от базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия, е обявена за междудържавно издирване на територията на Руската федерация. Руското МВР обясни защо Тихановская е обявена за издирване в Русия. От ведомството заявиха, че главният информационно-аналитичен център на МВР на Русия образува междудържавна информационна банка, която функционира въз основа на споразумения, сключени в рамките на ОНД.
 

По-рано източник от правоприлагащите органи каза пред ТАСС, че Тихановская е обявена за издирване от Беларус, тя е включена в междудържавния списък за издирване, който се провежда и в Русия.


Междувременно българската външна министърка Екатерина Захариева публикува текст и снимки от срещата си със Светлана Тихановская в Словакия. Явно "международното издираване" важи само за териториите на Беларус и Руската фдерация.

 

Припомняме, че Тихановска е кандидат за президент в Беларус на изборите, проведени на 9 август 2020 г. Според официално обявените резултати от гласуването, тя спечели малко над 10% от гласовете, завършвайки на второ място. Тихановска не призна резултатите. На този фон в страната започнаха масови протести на несъгласните с резултатите от изборите.

 

Тихановска напусна страната и инициира създаването на Координационен съвет (КС) на опозицията, който обяви, че ще се бори за обявяването на нови избори.

На 19 август Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за създаването на Конституционния съд. Става въпрос за публични призиви за завземане на държавната власт или комисията, с помощта на медиите или интернет, действия, насочени към причиняване на вреда на националната сигурност.
-------------------

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4966 |08.10.2020 Захариева към Тихановска: Право на всеки народ е да живее в свободна държава . 8| 4769 |29.09.2020 Гореща точка: Беларус. Макрон обеща да помогне на Светлана Тихановска . 15| 7693 |30.07.2020 Христо Иванов: Пеевски и Доган са част от необявената коалиция, която управлява България . 0| 5961 |19.05.2020 Проф. Галунов: ДПС е в необявена коалиция с правителството и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads