Реклама / Ads
26| 7873 |03.06.2020 НОВИНИ

Тихомир Безлов: Божков прилича на покер играч, който не знаем къде блъфира

.
Тихомир Безлов
Много неща започнаха да се разбират, когато започна войната в хазарта с братя Найденови. Тази война още не е приключила. Интересно е каква част от ”пещерата на Аладин” Васил Божков успя да превърне в пари и какъв ресурс има, за да воюва.
 

Това заяви пред bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

 

"Определени хора са знаели и те са получавали съответните поощрения за това", обясни Безлов.

 

Той припомни и как е възникнала "Националната лотария" - явление, което не е съществувало допреди 2014 г. Според него основната подмяна е резултат от начина, по който се е позволила рекламата на хазарт.

 

"Васил Божков от самото начало създава усещане за покер играч, който има някакви карти, но не знаем какво точно има и къде блъфира. Знаем, че той беше най-големият рекламодател години наред. Последната му хазартна империя беше в резултат на много големи телевизионни усилия", заяви Безлов.

 

По думите му бизнесменът все още не е показал никакви реални документи. Всичко изнесено от Божков са комикси и чат разговори.

 

"Имаме фрагментчета. Проблемът е, че това, което казва, го инкриминира. Каквото и да се случи с отсрещната политическа страна, само за това, което той казва, ако то е вярно, той трябва също да лежи в затвора", категоричен беше Безлов.

 

Оценките в началото на Лотарията не надминаваха да има 100 млн., а тя стана 15 пъти по-голяма“, обясни още Безлов.

 

Той беше категоричен, че към изнесените от Божков данни трябва да се поглежда със скептицизъм. Според него Националната лотария и „Ню Геймс“ са имали оборот от 1,5 млрд. лв. през 2018 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 8669 |02.06.2020 Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми . 8| 5106 |02.06.2020 Специализираната прокуратура с нови обиски в офиси на Васил Божков . 9| 7474 |01.06.2020 Даниел Смилов: Изнесеното от Васил Божков заслужава разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads