Реклама / Ads
16| 5259 |08.05.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Тил Линдеман от Rammstein запя съветска естрада, а човек на Навални влезе в затвора за „Pussy“

.
Тил в действие...
Невероятно, но факт: легендарният солист на Rammstein Тил Линдеман изпя шлагера на съветската естрада от времето на комунизма „Любимый город“. Събитието неслучайно се случва в навечерието на 9 май, Денят на победата в Русия. Когато клипът излиза за първи път в YouTube за нула време той е гледан от над 2 милиона души.
 

Много руснаци от по-старата генерация дори не са чували за Линдеман и биха изпаднали в шок от някои негови превъплащения, но песента на Никита Богословски по стихове на Евгени Далматовски знаят на изуст от деца.   

 

„Любимый город“ е изпълнена за първи път от Марк Бернес във филма на Едуард Пенцлин „Истребители“ през 1939 г.

 

В клипа на Линдеман съдържа кадри от друг легендарен съветски филм – „Девятаев“, посветен на героя от войната Михаил Девятаев. Самият Линдеман се появява в строг костюм и прическа на екрана на съветски телевизор от 70-те години и запява на руски с осезаем немски акцент. В развитието на клипа певецът се появява и в пилотска кабина във военна униформа на съветските ВВС.

 

Като част от рекламата за необичайното хрумване на Линдеман е и неговото присъствие на откриването на Московския кинофестивал. Там той не дава нито едно интервю и пред журналисти изрича само, че е привърженик на „мостовете на дружба между народите“. Думите му предизвикват фурор сред младите руснаци, което се отразява моментално и на светкавичната популярност на „Любимый город“. Някои медии наричат песента „миротворческа мисия“. Линдеман не спира дотук и отива в Московския цирк, който чества 50-годишен юбилей, и се снима с огромен тигър.

 

И понеже действието се развива в Русия, в дните, когато Линдеман и Rammstein печелят огромна популярност сред руснаците, координаторът на щаба на Алексей Навални в Архангелск Андрей Боровиков е осъден на две години и половина затвор за разпространяване на порнография. Забележете: съдът приел за престъпление притежанието на видеоклипа на Rammstein „Pussy“ от 2009 г. и качването му в социалната платформа „ВКонтакт“…




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4410 |04.05.2021 Феновете празнуват Световния ден на Междузвездни войни . 0| 4370 |04.05.2021 Ватиканските музеи отново отварят врати . 2| 5757 |03.05.2021 Писателката Здравка Евтимова: Голямото божие възкресение е кръстопът . 1| 5432 |30.04.2021 Отбелязваме Световния ден на джаза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads