Реклама / Ads
72| 10688 |22.06.2012 НОВИНИ

Тимаджии лапнаха х-л „Тамплиер” в Банско за 19 млн

.
Новата придобивка на ТИМ
Групировката ТИМ е новият горд собственик на шикарния хотел в Банско „Тамплиер”. С цели 2 млн.лв. над първоначално обявената цена от 17 398 492 лв. българският холдинг "Химимпорт" АД, който е част от групировката ТИМ, купи луксозния комплекс в планинската ни столица.
 
Доскоро хотелът бе собственост на фалиралия туроператор "Алма тур БГ" и бивша собственост на екс зам. министъра на енергетиката в кабинета "Сакскобургготски" Илко Йоцев. "Химимпорт" бяха единствените кандидати за хотела. Това обаче е обяснимо, тъй като те са и взискателите за запорирането му и обявянето му за публична продажба.

Сделката на 4-етажния хотелски комплекс е осъществена от частния съдия-изпълнител Александър Цанковски и узаконена в Районен съд - Разлог. Хотелът е бил заложен като обезпечение по огромен инвестиционен кредит от Алма тур в Централна кооперативна банка през август 2010 г. ЦКБ също е част от групировката ТИМ, собственост на Марин Митев и Иво Каменов. Говори се, че кредитът и бил в размер на около 14 млн лева.

Хотел "Тамплиер" бе продаден заради необслужвани кредити на компанията, която бе обявена в несъстоятелност през септември миналата година. Луксозният комплекс, където имот има и футболната легенда Христо Стоичков, се състои от 50 стаи и апартаменти, разпределени на четири етажа, конферентен блок, СПА и други екстри, съобщава благоевградския в. „Струма”.

Според запознати в изграждането на хотела бившият зам. министър, който бе и председател на борда на директорите на "Топлофикация" - София, е вложил 12 млн. лв., но през лятото на 2007 г. го продал по лични причини. Крахът за хотела настъпи именно след закупуването му от "Алма тур БГ", която остави стотици руски туристи миналото лято, след като "България еър", също част от империята ТИМ, да ги извози поради неплатени задължения от българския туроператор. Още тогава икономисти предрекоха, че „Тамплиер” ще премине във владение на ТИМ. Така и стана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7968 |22.06.2012 Обрат в екшъна с Багата, Пилето ръгал с ножа . 12| 5933 |22.06.2012 Бензинът и дизелът поевтиняха още . 101| 14122 |22.06.2012 Любомир Павлов завзема СДС . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads