Реклама / Ads
0| 4131 |31.07.2016 НОВИНИ

Тировете с ограничение през тунел „Витиня“ до 15 октомври

.
За повече от два месеца се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 10 т в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.
 

Целта е улеснение на трафика при ремонта на съоръжението. От утре - 1 август, до 15 октомври се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона в тръбата за София на тунела. 

 

Задължителният обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна - София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър.

 

С пренасочване на тежкотоварните камиони се повишава безопасността на движение и се улеснява трафикът по време на ремонта на тръбата за Варна на тунел „Витиня“. В района на съоръжението има голям надлъжен наклон, което затруднява предвижването на тежкотоварните автомобили, води до образуването на километрични колони, а понякога се налага и пълно спиране на движението. Обособяването на обходен маршрут за тежкотоварния трафик ще улесни предвижването в тунела, уточняват от АПИ.

 

Ремонтните дейности на най-дългия тунел у нас (1195 м) започнаха на 27 юни и от тогава трафикът преминава двупосочно в тръбата за София. Те включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н. Очаква се възставителните дейности да приключат през декември.

 

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

 

Междувременно от АПИ съобщиха, че временно се ограничава скоростта до 40 км/ч в първи тунел на АМ "Люлин", в двете посоки, поради липса на осветление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14474 |31.07.2016 Константинов: Ген. Борисов срещу ген. Румен Радев на балотаж за президент, първият печели . 1| 5211 |31.07.2016 Секс скандалът с президента на Самсунг се разраства . 0| 4275 |31.07.2016 Един човек е загинал при 18 тежки катастрофи през денонощието . 2| 5033 |30.07.2016 Кунева: Кандидатът на РБ за президент трябва да каже ”не” на олигархията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads