Реклама / Ads
8| 5025 |27.01.2010 НОВИНИ

Тютюнджии затварят границите с Румъния и Гърция

.
Тютюнджии ще блокират границите ни с Румъния и Гърция Източник: Вяра Йовева
Тютюнопроизводителите готвят протест заради неизпълнените обещания от страна на правителството, обяви в парламента Корнелия Нинова от БСП.
 

Тя заяви, че над 20 хиляди души са готови да затворят границите ни с Румъния и Гърция, защото обещанията за 116 млн. лв. плащания не са изпълнени. Бойко Борисов на свой ред отговори, че каквото е обещал, го е дал или ще им го даде до март-април и определи протестите като инспирировка от БСП.

"Карат тютюнопроизводителите да не казват, че стоят зад тях, но виждате, че Корнелия Нинова знае неща, които аз не знам", оплака се министър-председателят. Според него през миналите четири години от правителството са проспали времето, когато например Гърция си е извоювала 750 млн. на година за тютюнопроизводителите си.

Корнелия Нинова отговори на атаките с факта, че не БСП, а гладът стои зад протестите на тютюнопроизводителите, изработили са си продукцията. "Има договореност с ЕС тези пари да им се изплатят, а българското правителство не си изпълнява договореностите.", заяви Нинова пред "Фокус".  Според нея информация в медиите за готвения протест е имало още преди да започнат дебатите в парламента.

„Прочетох информацията от агенциите, от публичното пространство я научих. Нямам нищо общо като организация на тези протести, освен това, смятам, че са справедливи. Правителството излъга тези хора през декември, като им обеща плащания и не изпълни обещанията си”, каза Нинова. Тя посъветва премиера Бойко Борисов да провери защо информационната му служба не го е уведомила, че от сутринта председателят на Асоциацията на тютюнопроизводителите е обявил какво възнамерява да прави. По думите й, премиерът Борисов е вгледан само в себе си и не следи какво се случва в държавата. „Нито съм ги призовавала от трибуната, нито съм ги поощрявала. Просто информирах премиера, че заради лъжата, която неговият министър на земеделието направи към тези хора, те са готови да противодействат”, заяви Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4571 |08.01.2010 The Economist: Румъния и България-нарицателни за корупция и престъпност . 2| 4477 |13.10.2009 Правителство на малцинството падна в Румъния . 2| 4948 |24.09.2009 Затварят Околовръстното в събота и неделя заради рали . 5| 4826 |02.09.2009 Напредъкът в България и Румъния е неадекватен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads