Реклама / Ads
20| 11566 |22.07.2020 НОВИНИ

Калин Тодоров: Борисов е между Сцила и Харибда*, между протеста и Пеевски

.
Калин Тодоров
Кой му направи капана на Борисов?, запита Люба Кулезич. И последва отговорът: Има една хипотеза, че е много красива жена, жена на Бобоков. Това е сериозен кулуарен слух. Но България се разпадна от борбата между двата олигархична клана. Най-интересната хипотеза е, че го е направил Пеевски. Бойко стои между протеста и тези жени. Борисов е между Сцила и Харибда.
 

Борисов не може винаги да лавира. От една страна протестът му казва да прави така, поиска оставки на трима министри - сигурността на България, парите и икономиката. Но Харибда казва, че няма да му ги дадат тези оставки. Това каза писателят Калин Тодоров в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Борисов е последователен медиен продукт. Най-добре го изрази Иван Кръстев. Той каза, че Борисов идва не отляво или отдясно, а отдолу. Човекът с филията мас, с ние сме прости и аз съм прост. Тази харизма я изгуби с пачките и кюлчетата злато. Поне Божков каза, че Борисов има между три и четири милиарда.

 

Българският народ мълчи оглушително, но ситуацията може да се промени за два часа, категоричен бе писателят в коментар за протестите.


Не се изживявам като голям писател. Аз съм политически журналист. За да разберат хората какво се случва, трябва да го разберат през делничните случки. Луканов казва, че иска да създаде власт на червените капиталисти. А Желю Желев съм го неглижирал в книгата, защото изпитвам симпатии към него. Имам симпатии към него, но той е част от този план, открехна за малко книгата си „Зад завесата на демокрацията“ Калин Тодоров.


Той коментира и действията на Кошлуков: Като завършва посещението на Борисов в Брюксел БНТ пусна филм за Бай Ганьо. Тоест Кошлуков започва да разгражда образа на Борисов и обръща палачинката, посочи той.

 

Когато мутрите се бият за пари, за мутрите камбаните бият в две черкви. Това важи не само за Васил Божков. Пеевски също ще даде жертви и не може да излезе от тази ситуация, каза още той.

 

За мен президентът Радев е късмет за България, но е случайно събитие, каза по адрес на държавния глава Тодоров.


* Сцила и Харидба - в гръцката митология означава да избереш между две злини

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5217 |22.07.2020 Георги Свиленски: Борисов продължава да лъже хората . 19| 9433 |21.07.2020 Протестиращи посрещат Борисов на столичното летище . 47| 9476 |21.07.2020 Слави Трифонов: Борисов едва ли не каза, че той ги е спечелил тия милиарди . 26| 12867 |21.07.2020 Гърневски и Манев да са здрави, ще свалят Борисов преди протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads