Реклама / Ads
43| 10659 |02.04.2013 НОВИНИ

А. Тодоров: Подслушват от подземията на Правителствена

.
Антон Тодоров
Логистична щабквартира на военното разузнаване има под Правителствена болница. Оттам се извършват подслушванията. Мястото е толкова секретно, че дори навремето бившият министър на отбраната Димитър Луджев не бе допуснат от генщаба да го посети.
 

"Това е светая светих на разузнавачите. Те могат да подслушват неограничено", заяви пред bTV политологът Антон Тодоров.

По думите му лидерът на БСП Сергей Станишев е бил подведен за подслушванията, за които се твърди, че са поръчвани от бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Няма никакви сериозни доказателства за оповестения от Станишев "български Уотъргейт", посочи политологът.

Всяка банка има свое разузнаване. Има интереси, които биха използвали такива средства. Големият момент е кой чертае и кой пристъпва границите, посочи Тодоров.

Той показа кадровото досие на настоящия шеф на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров, който бе представен като свободен от зависимости на Държавна сигурност. Тодоров посочи, че досието на Димитров е било разсекретено преди дни и от него ставало ясно, че той е бил кадрови офицер от Държавна сигурност, а в личното му дело пишело, че през 1987 година бил 30 дни на Висша комсомолска школа в Москва.

"Не можем да говорим за лустрация, в службите е гъчкано с хора от Държавна сигурност", коментира политологът. Той даде пример с военното разузнаване, където 44 на сто от служителите били хора от службите преди 1989 година. Тези хора имат друга рефлексия и това трябва да се разбере, подчерта Тодоров. "Едва ли главният прокурор ще бъде допуснат в техните среди на проверка", отбеляза той.

Според бившия главен секретар на МВР Николай Радулов има външни частни структури, които се занимават с разузнаване и подслушване. На пазара има толкова много подслушвателни устройства, при това по-модерни от тези на спецслужбите, посочи той.

Според него вътрешното ведомство нямало защо да подслушва незаконно, тъй като имало всички лостове да го прави законно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5345 |07.03.2011 Подслушват спонсори на партии в Шуменско . 2| 5138 |22.10.2009 Чужди агенти ще ни подслушват законно . 9| 4772 |19.05.2008 С. Станишев не бил сигурен дали не му подслушват кабинета . 7| 5153 |01.05.2008 И новият главен секретар на МВР е за отделна подслушвателна агенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads