Реклама / Ads
11| 6719 |17.07.2019 НОВИНИ

Тол-рейнджъри тероризират шофьори до границата с Румъния, погазват закони и правила (видео)

.
Надявам се това да е само при нас, защото сме едно малко и отдалеченото кътче в България и управляващите не ги интересуваме. Румънците, които преминават са натоварили куфарите и децата си и отиват на почивка, когато ги спрат си плащат и заминават. Но ние сме тук всеки ден. Това е терор. Три дена търся кой може да спре това безумие.
 

Това разказа шофьорът на автомобила, заснел скандалните кадри с тол-полицаите, които може да видите в края на материала.

 

Клиповете, които получихме от него са заснети с видиорегистратор,  в село Дуранкулак, което е последното населено място в най-североизточната точка на България, само на 6 километра от границата с Румъния.

 

Далеч сме и управляващите малко се интересуват от нас. Никой не знае какво се случва  тук. Какви правомощия са им дадени на тези тол-полицаи. Те безчинстват тук. Тук безчинстват и правят каквото си искат. Вижте на видеото как ме изпреварват и как ме спират, каза водачът на автомобила, който изпрати на Фрог нюз кадрите.

 

Това което се вижда на клиповете е, че в селото, на дебела сянка стоят два автомобила на тол-полицията.


.
Снимка: Кадър от видеото

 

Разказът на  шоьора продължи доста емоционално: Не знам какво правят два автомобила на една точка в едно населено място. Вероятно едната засича и по радиостанцията дава информация на другата кола, която стои след табелата „Винетки“, където трябва да имаме винетки. На мен ми струват 400 лева винетките, защото имам четири автомобила. Понеже имам платформа и те не могат да ми заснемат задния ми номер, снимат само предния номер. Заради това ме подгониха. На клиповете се вижда по какъв начин ме спряха – на средата на пътя, пред мен имаше румънска кола, щяхме да се блъснем. Идват много румънци и ставаме за смях пред тях, и не само пред тях, пред цяла Европа ставаме за смях с тия момчета. Спряха ме по-много гаден и опасен за движението начин. Вижда се как този човек ми маха с ръка от прозореца. По дънки и фланелки са, дори нямат униформа, най-много някой да има жилетка. Нямат и стоп-палка, с лявата ръка, с пръст ми показва, първо, с извинение си помислих, че ми показва среден пръст. Питах го г-н Ангелов, така ми се представи устно,  как да разбера какво искате от мен, сочите ми Дуранкулашкото езеро. Той ми отговори - „Ами аз ви спирам“. Как ме спира така, щяхме да се блъснем с румънеца и той спря човека и не знае какво се случва.  Тръгнах да го заобикалям, а той заплашително ми сочи в ляво, а аз не знам какво да правя. Това не ми е за първи път. Вижте как ме изпреварва тол колата.


.
Снимка: Кадър от видеото

 

Не се притеснявам, че ще ме рекетират, ако публикувате тези клипове, защото аз имам винетки. Просто не е този начина да се спират шофьори, не може ли някой да ги санкционира тях.  Няколко дни изчетох много за правомощията на бг тол служителите, оказа се че те имат повече дори от полицаите – да ми искат документите, личната карта, застраховката, не знам кой им даде толкова правомощия. Защо са КАТ в такъв случай? Едва ли ще получа отговор. С тях няма кола на КАТ, те са две коли с рейнджъри от бг тол и правят тук каквото си искат.

 

На обяд спират колите си на едно крайпътно заведение за бързо хранене. Но ги спират на сянка, под чадърите на 20-30 см. от масите на които се хранят хората без да спират двигателите.  Хората  които обядват и дишат газове са ги молили учтиво да загасят колите. Това е същата смяна с инспектор Ангелов, който спря мен. Обяснили са, че има техника, която не трябва да се изключва. На предложението да преместят автомобилите си огромния паркинг в такъв случай рейнджърите отвърнали с реплики от рода на „ Ти да не се заяждаш с нас, какъв си,  що си?“

 

Те идват от Добрич, минават през селото със скорост от 100 км/ч. Нито служител на КАТ и никой не им търси отговорност, преследват хората, карат ги да си купят винетки, което е правилно, но хората идват да обядват до това заведение примерно, те ги преследват, дърпат ги от опашката.

 

Има две места,  от които може да се купят винетки на границата с Румъния. В селото има още две места – от бензиностанцията и от пощата. Сложиха камери на стотния метър при влизане в страната за регистриране на нарушители без винетки, но по целия път от граничния пункт до Дуранкулак  никъде няма знак, или табела, че  трябва да се заплати винетна такса. Сложили са камери за няколко стотин хиляди лева, но синя табела „винетка“ няма. Ние се чудим трябва ли да имаме винетки, когато ходим до границата. Там не спират, само след табелата на селото. Не разбираме каква е логиката на камерите там. Нещо не е наред, но ние простолюдието не можем да го разберем, а ни дразни. Мен като родолюбец това ме дразни, защото ни излага.

 

Изпратих клиповете на две национални телевизии, дадох и на кореспондент на едната в региона, никой не ми обърна внимание. В сайта на АПИ няма възможност да се подават сигнали и оплаквания, има само за предложения. Кой и как следва да спре тези безчинства тук?

 

Когато ме информираха, че трябва да имам отделна винетка за ремаркето ги попитах дали и за каравана трябва да има отделна винетка. Реакцията беше:  „Много интересен въпрос. Не можем да ви кажем“. Как така не могат? Като данъкоплатци сме платили тези хора да са обучени, а те не могат да ни кажат какви са правилата?

 

Фрог Нюз информира АПИ за случая. Очакваме отговор от тях.

 

Уточнение: Поради срив във Фейсбук, където са качени клиповете, те не могат да бъдат видяни до отсраняване на проблема в социалната мрежа.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4053 |11.07.2019 Увеличават часовете за кормуване на кандидат-шофьорите . 1| 4106 |11.07.2019 Калоян Паргов: БСП настоява за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт още през септември . 6| 5230 |11.07.2019 ИПБ: Поредно политическо безумие-1000 лв. курс за шофьори . 1| 4888 |30.06.2019 Затягат санкциите за шофьорите в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads