Реклама / Ads
2| 6707 |09.07.2017 НОВИНИ

Тома Биков: Винаги се очаква ГЕРБ да се разцепи

.
Тома Биков Източник: БГНЕС
В момента отношенията между Бойко Борисов и Цветан Цветанов са много добри и проблемите са ”малко измислени”. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по БНТ. По думите му обикновено се разцепват тези, които говорят за разцеплението на ГЕРБ.
 

На въпрос дали някой иска да забие клин в отношенията между първите в ГЕРБ Борисов и Цветанов, Тома Биков каза:  "Сигурно много го искат, но моето усещане е, че в момента има много добра стиковка между двамата, между парламентарната група, правителството и министрите. Малко са измислени проблемите. Съществува тази нагласа от много време и винаги се очаква да се разцепи ГЕРБ. Обикновено се разцепват тези, които говорят за разцеплението на ГЕРБ. Реформаторите много говореха и накрая се разцепиха".

 

Биков заяви, че в парламентарната група няма противоречия и по отношения на казуса с НДК. Той уточни, че ГЕРБ демонстрира поведение за носене на персонална отговорности и никой не е застрахован да бъде контролиран и санкциониран, ако не си е вършил работата. "Нямаме намерение да опъваме чадър на никого" , каза Биков.

 

За опита да се създаде конфликт между президента и ГЕРБ, Биков уточни, че БСП се опитва да вкара президента в една опозиционна роля и да го употребява в името на своите опозиционни цели.  "Но за президентската институция такова позициониране на президента би било доста неприятно, защото президентът е преди всичко институция, която има основна цел да бъде медиатор между основните политически сили и различните групи в обществото. Надявам се тези неща да се изгладят и тези недоразумения, които БСП се опитват да вкарат между ГЕРБ и президента, да бъдат преодолени", каза Биков.

 

Той коментира и скандала с изтребителите "Грипен". За него сега предстои търговския процес, в който е по-важно да разбираш от търговия, отколкото от самолети. Биков призова да се успокоят всички, които рекламират публично оферти. "Въпросът със самолетите да се постигне максимално добра сделка, защото става въпрос за милиард и половина евро. Трябва да имаме единна позиция, за да се пазарим с различните продавачи на самолети. Дори да сме избрали самолет, може да подобрим офертата. Това е въпрос на търговия, не на авиация", заяви Биков и уточни, че ако президентът Радев не беше летец, едва ли щеше да има такова активно поведение спрямо самолетите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6352 |01.07.2017 Биков: Комисията за НДК ще осигури прозрачност, не да разследва . 1| 5719 |28.06.2017 Биков: Ще подкрепим анкетната комисия за НДК . 3| 7024 |09.06.2017 Тома Биков: Правителството на Орешарски фалира КТБ . 3| 6296 |09.06.2017 Тома Томов: Тереза Мей се оказа една комарджийка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads