Реклама / Ads
3| 4934 |20.01.2019 НОВИНИ

Тома Томов:САЩ и Русия са в битка за Балканите

.
Тома Томов
Има битка за Балканите, в която американците искат да изгонят руснаците окончателно от Балканите и същевременно руснаците реагират. В България предстоят много тежки избори. Тереза Мей ще остане в историята с най-колосалната загуба в парламента.
 

Така в предаването „Тази неделя” по bTV журналистът и депутат от БСП Тома Томов

 коментира политическите теми от страната и света.

 

Българският парламент отвън изглежда като една голяма, бяла, красива сграда на държавността. Отвътре нещата изглеждат малко по-банално обикновенни. Предстои голяма битка през пролетта. Ще видим дали ще се появят "черни лебеди". Прекалено много хора, за една страна, която е в златния милиард и в самия ЕС са много зле. Виждам много хора, които не са доволни от това което имаме. Предстоят много тежки избори, които ще спечелим, заяви депутатът от БСП.

 

Томов коментира и управлението на Доналд Тръмп в САЩ, тъй като днес се навършват точно 2 години, откакто американският президент влезе в Белия дом. Първоначално Тръм се държеше като слон в скъп магазин и се конфронтира с много хора, но сега се получава един съюз между клана Буш и Тръм, а това ще му помогне да оцелее. По повод решението за преговори със САЩ за изтребители F-16 той коментира, че самолетът е много добър, но процедурата беше фарс. Има битка за Балканите, в която американците искат да изгонят руснаците окончателно от Балканите и същевременно руснаците реагират.

 

„Важното е дали той ще може да удържи този курс на икономиката, да не се получи рецесия”, смята Томов. По думите му е важно и разследването, което се води срещу Тръмп за руската му връзка. „Никой не знае дали има такава връзка, ако има, колко е дълбока, с пари ли го държат. В крайна сметка в това е въвлечено английското разузнаване и цялата управляваща класа в Русия и по някакъв начин, ако той падне, може да стане проблем и оставането на власт и на Путин в Русия”, посочи Тома Томов.  

По повод отхвърлената от британския парламент сделка за брекзит той отбеляза, че Тереза Мей няма големия опит на велики държавници като Чърчил и Макмилан и прави грешки, защото в ключов момент застава начело на страна, която е много дълбоко разделена.

 

„И когато имаш системна криза, започна да прави грешки една след друга. Най-основната ѝ грешка беше, че обяви избори. Оказа се, че е абсолютно катастрофална във воденето на предизборната борба. Тя ще влезе в историята като жената, която е имала най-голямата загуба – 230 депутати е колосална загуба”, изтъкна Тома Томов.

Според него в момента Англия не е в състояние да решава проблемите при толкова дълбоко разделено общество. Той обаче допълни, че разделено е и обществото в Европа, в Америка, в Русия, както и при нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4671 |19.01.2019 Петя Аврамова: ”Автомагистрали” ще носи пълна отговорност за новия участък от АМ „Хемус“ . 9| 4807 |16.01.2019 Сидеров предлага да преговаряме с Русия за военни самолети . 0| 4263 |15.01.2019 Свиленски: ”Автомагистрали” нямат капацитет за АМ ”Хемус”, не знаем кои фирми ще лапнат 1,150 милиарда . 1| 3766 |13.01.2019 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ монтира автоматизирани елементи по мрежата в Сапарева баня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads