Реклама / Ads
18| 4675 |27.10.2020 НОВИНИ

Томислав Дончев: Боя се, че нашата демокрация има низ от болести

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Ако следваме призивите и препоръките на президента, това, което правим е хем правилно, хем неправилно. Боя се, че нашата демокрация има низ от болести – като се почне от политическата дислексия и се стигне до политическата амнезия. Често се случва даден политически представител да забрави какво е казал преди няколко месеца.
 

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в отговори на критиките на президента Румен Радев за бюджета.

 

„Имаме устен коментар за бюджета и не можем да пропуснем повода да участваме в този дебат”, каза още Дончев и обясни, че ще подкрепи позицията си с числа.

 

„Припомням ви, че през април имаше призив за още мерки, за още помощ за компаниите и хората. Когато армията от безработни се множи всеки ден е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт”, коментира още Дончев. И изброи мерките, които е взело правителството.

 

„В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална, икономическа криза, само държавата може да помогне и държавата си влиза в тази функция. Държавата прави всичко, за да са бързи мерките и да достигат до всеки”, каза Дончев. „И към настоящия момент, дори след тегления дълг, отношението външен дълг БВП е 23,5%. Под една четвърт, с което България продължава да е сред шампионите с най-нисък дълг в ЕС”, каза Дончев.

 

„Министерство на финансите извърши съгласуване с всички институции за проектобюджета. Бяхме изключително щастливи, когато получихме становище на президентството без бележка. По отношение на задлъжнялостта на бъдещото поколение, искам да отбележа, че и към момента България е страна с втори най-нисък дълг в ЕС”, заяви зам.-министърът на финансите Росица Велкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10601 |27.10.2020 Н. Слатински: Ехооо, Томиславе Дончев, защо ни се караш, че разхвърляхте милЯрдите . 32| 16717 |21.10.2020 Томислав Дончев закъса в Нова тв, защото го изненадаха с неудобни въпроси . 20| 4839 |08.10.2020 Томислав Дончев: Еврофондовете не могат да бъдат спирани заради политически скандал . 18| 4605 |06.10.2020 Корнелия Нинова: Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма- нито директна, нито завоалирана- в резолюция срещу корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads