Реклама / Ads
18| 6082 |16.09.2015 НОВИНИ

Томислав Дончев: Може да има "Южен поток 2"

.
Томислав Дончев
"Южен поток" в първоначалния му вариант не може да се случи по никакъв начин. Това е вън от съмнение. Може да разговаряме за проект "Южен поток 2". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БНТ.
 
Има две основни искания на бизнеса, които мога да кажа, че подкрепям и аз. Цената на тока да бъде възможно най-ниска и да се определя по най-прозрачния начин. Преди няколко месеца се разбрахме с работодатели и синдикати за пакет от мерки в енергетиката. Те са в ход и по този начин цената на тока за обикновените хора не се повиши, каза още Томислав Дончев.

Всички трябва да се обединим и да оправим нещата в енергетиката. Там се извършват престъпления. Има данни за фотоволтаици, които произвеждат ток през тъмната част на денонощието. Това е престъпление. Все едно да точиш ДДС. Трябват законови промени. Който бъде уличен в измама, не трябва да продава ток на преференциални цени, категоричен беше Дончев.

Той коментира темата и за цената на горивата. От проверките по бензиностанциите има нужда и полза. Контролът трябва да се случва постоянно. И тук са необходими законови промени. Не мога да споделям лично мнение, защото ще излезе, че това е институционално мнение. Аз имам убеждение, но няма как да го споделя. Има си орган, който трябва да се произнесе дали има картелно споразумение на пазара за горива. Очевидно е, че нещата не вървят по правилния начин, каза още вицепремиерът.

 Европейският енергиен съюз е добра идея. За него са необходими няколко нещо. Обща воля на всички държави членки. Необходима е свързаност на европейските държави. Това се отнася най-вече за газовите доставки. Това е тема номер едно за България. Ние искаме да има сигурност на газовите доставки и да получаваме газ на най-добрата цена. За това са необходими тръби. Най-важната газова връзка е тази с Гърция. Капацитетът на тази връзка трябва да бъде увеличен, но това няма как да се случи поради факта, че в Гърция има служебно правителство, обясни той.

"Южен поток" в първоначалния му вариант не може да се случи по никакъв начин. Това е вън от съмнение. Може да разговаряме за проект "Южен поток 2", завърши Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5319 |14.09.2015 Френският посланик: Проблемът на Сирия не може да бъде решен с Асад . 7| 5253 |09.09.2015 Дончев: Не е бежански поток, а велико преселение към стара, богата Европа . 23| 5164 |08.09.2015 Ненчев: Руските самолети може да са били с оръжие . 0| 4275 |05.09.2015 Гръцка легенда: Бербатов може да бележи и с нос, и с ухо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads