Реклама / Ads
5| 4416 |28.09.2017 НОВИНИ

Томислав Дончев пак коментира несъществуващата административна ”рeформа”

.
Ще има промени в държавната администрация, закани се вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на Нова телевизия.
 
Както винаги, Дончев разказа идеите си за все още несъществуващата  административна реформа без да уточнява какво разбира под "промени". Според него, не са изключени и " уволнения на държавни служители с цел оптимизиране на административните услуги". Това прозвуча доста странно ,като се има предвид, че и при трите правителства на ГЕРБ досега с премиер Борисов броят на чиновниците се увеличава.

Този път Дончев бе по-скромен, той не говори за реформа и оптимизиране, а за "промени". Какви ще бъдат те, само вицето на Борисов явно знае. Но някои неща все пак изплуваха от думите му.

Така например, вече е ясно, че за него "съкращаването на хора не е самоцел". И как ще е самоцел, когато така се дават топли служби с високи заплати на верни хора, които правят изборите. А те напоследък зачестиха. затова сега Дончев отново говори неразбрано за "повишаване качеството на административните услуги", като пропуска да каже, че това може да се постигне и с увеличаване броя на чиновниците. поне на хартия резултати ще има.

Томислав Дончев разкри и голямата си мечта: "„Голямата цел е администрацията да ни струва по-малко пари и да работи по-добре”. Вероятно вицето има предвид уволнение на експерти и професионалисти и замяната им с верни хора.

Във връзка със скандалите около предприятията „Емко” и „Донарит”, Дончев заяви, че това е икономически конфликт, който се преформатира в политически. Само не каза защо държавата влиза в конфликт с частни фирми и им изземва бизнеса в своя полза.

„В този смисъл в него не е редно да се заема страна. Ако го направя, бих искал да е тази на закона. По отношение на „Емко” искрено се надявам всички изисквания по закон да бъдат спазени, да бъде върнат лицензът и предприятието да работи”, коментира защитникът на закона Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3908 |25.09.2017 Томислав Дончев орязва администрацията само на приказки? . 0| 4590 |20.09.2017 Дончева: Мачът за ВСС вече беше свирен . 1| 3902 |19.09.2017 Томислав Дончев разкри: Няма разлика дали ще откраднеш милиони или ще дадеш подкуп от 50 лева . 0| 4937 |29.08.2017 Съдия Костадинова ще гледа делото срещу Дончев и Трайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads