Реклама / Ads
14| 6470 |07.03.2018 НОВИНИ

Томислав Дончев: Скоро няма да може изобщо да се управлява

.
Източник: БГНЕС
Ако нещо ме притеснява, това не е радикалната реторика, свързана с послания против ЕС и т.н. Всъщност проблемът не е, че аз в политическо си качество съм притеснен. Проблемът е, че, ако караме така, скоро въпросът няма да е кой да е управлява, а ще може ли изобщо да се управлява. Опозицията унищожава целия инструментариум на държавността.
 
Това каза в коментар за днешния протест под прозорците на МС вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

ЕС задължително е лош - ама ние сме член на ЕС. Концесия, задължително е нещо лошо. Конвенция и общетсвена поръчка са нещо лошо. Европари е обезателно далавера... Простете, ама то не остана управленски инструментариум, с които да се управлява и да се правят политики!", каза той. "Утре, след година-две-три-пет, обаче някой от тях ще трябва да управлява, ще трябва да ползва същите основни инструменти. В стремежа си да се отиграе чисто политическа точка, разбирам, че трябва да се стреля по екипажа и по капитана, но трябва да се пази лодката, защото ние друга лодка нямаме", добави Дончев.

"Без да влизам в роля на тълкувател на репликите на Борисов, ако в нечия глава се върти евентуален римейк на събитията от 2013 г., няма причина да се случи същото", увери той.

Темата "Гинка и ЧЕЗ", която намери огромен отзвук в обществото, Томислав Дончев коментира така: "Ако питате дали дамата беше бизнес грамотна, беше. С лекота коментираше бизнеса и сделката. Ние поискахме държавата да участва, защото държавата трябва да се намеси и гарантира спокойствието на всички граждани, които малко или много са разтревожени... Държавата не може да вдига рамене и да казва - това е сделка между две частни институции и ние не може да се намесваме. При такава среща се организира среща и се води разговор".

Дончев заяви още, че "По време на срещата са коментирани няколко версии: от контролен пакет от 34% до пълната собственост. Но категоричен отговор не може да се даде без категоричното съгласие на "ЧЕЗ Груп"... Когато госпожа Върбакова се прибере в България, попитайте я дали някой я е притискал. Срещата ни с нея премина с изключително интелигентен тон".

Дончев категорично заяви, че от ЧЕЗ не са предлагали на правителството "Борисов" (1, 2 и 3) сделка. "Говоря за кабинетите, в които съм имал честта да участвам. Ако други правителства, служебни, това на Орешарски, са получавали подобно предложение, това ще се провери", коментира вицепремиерът и поясни: "Правителството никога не е водило война с който и да е бизнес - малък, среден, чужд и т.н.".

Томислав Дончев отбеляза, че не е виждал договора с ЧЕЗ: "За целите на самия арбитраж не е редно да се правят каквито и да било публични коментари". Той отбеляза, че като чисто политическа ситуация протестът пред МС за продажбата на ЧЕЗ не е уместен. "Ако някой иска да протестира, да хванат автобусите, да отидат до Прага и да протестират там".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5929 |02.03.2018 Томислав Дончев: Водещите политици да декларират имат ли отношение към ЧЕЗ . 2| 4812 |26.02.2018 Зоран Заев: Надявам се скоро да имаме обща литургия в България и Македония . 0| 4318 |13.02.2018 Заради обледенен датчик за скорост може да е паднал руския самолет . 4| 4796 |08.02.2018 Ген. Киров: Бях осъден на 15 г. в скоротечен процес, животът ми е в опасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads