Реклама / Ads
36| 4936 |11.01.2021 НОВИНИ

Томислав Дончев: Гласуване по пощата е авантюра. Николай Младенов е капитал за България

.
Томислав Дончев
Ситуацията е тежка поради повишените нива на реките около София, нови Искър, Трън. Има стотици сигнали за хора с наводнени къщи. Има евакуирани. В Северозападна България положението продължава да е тежко. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ.
 

„Ситуацията няма връзка с положението с язовирите. Държавата би могла да окаже помощ по възстановяване на имота. Не съм квачка да мътя каквото и да е било. От половин година имаме електронни обществени поръчки. Изненади се случват всякакви под стихиите на природата. Това не е нещо извънредно. Не бих правил политически капитал от това“, каза той по повод свлачището по пътя за Рилския манастир.

„Възлагането без обществена поръчка е законосъобразно. Работата с подизпълнители би бил в нарушение. Но няма дружество, което на базата на собствен ресурс да се справи“, оправда обвиненията към „Автомагистрали“.  

 

Щом имаме покана от президента ще отидем аз и мои колеги. Имам респект от институциите. Хубаво е, че се правят консултации. Дебатът за изборите е полезен. Времето на такъв дебат бе лятото или есента на миналата година. Такъв дебат през изминалите години тече няколко пъти. 28-ми март не е предложена от наша страна за дата на изборите. Т

 

я беше казана с императивен тон от държавния глава. Какви аргументи има след това да се коментират други дати, е хубаво да питате него. Ние като политическа сила нето един път не сме се явили на парламентарни избори, организирани от нас. Ние сме организирали като правителство няколко пъти местни и няколко пъти президентски избори. Приказки за компрометиран изборен процес са силно преувеличени. Те се контролират от всички политически сили. Те имат представителство от най-ниско до най-високо ниво.

 

Имаме редица безобразия, които се случват извън избирателните секции. Има неграмотна работа при СИК и смятане на преференции. Времето тече, някои от тези политически сили ще спечели изборите. И тогава ли изборният процес ще е компрометиран. Не правителството е господар на изборния процес.

 

Аз подкрепям подвижни избирателни секции с преболедували или ваксинирани служители. Правим възможно българите в чужбина да гласуват. Гласуване по пощата би било авантюра. Няма по-голяма криза за демокрацията от това изборният резултат да не се приема от по-голямата част от гражданите.

 

В ГЕРБ темата за лидерството не е тема в момента.  Не са водени разговори кой какъв ще става. Г-н Николай Младенов е капитал за България и се надявам той да се развива в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3801 |11.01.2021 Политолог: Гласуването по пощата ще е абсурдно - нито има доверие в пощите, нито е правено някога . 12| 4269 |10.01.2021 Румен Петков при президента: Правителството съзнателно смачква машинното гласуването . 51| 6048 |09.01.2021 Христо Иванов при президента: Гласуването по пощата е най-адекватната мярка сега . 14| 4768 |09.01.2021 Доц. Кунчев: Моловете са по-рискови от гласуването, не коментирам Чорбанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads