Реклама / Ads
11| 4394 |27.11.2019 НОВИНИ

Томислав Дончев: Във Варна ще има координационен център с изцяло отбранителна дейност

.
Томислав Дончев
Няма никакво решение за изграждане на заплашващо съоръжение в Черно море. Във Варна ще има координационен център. Той няма да бъде заплаха за нито един наш съсед. Дейността му ще е изцяло отбранителна.
 

Това каза пред бТВ вицепремиерът Томислав Донче.

 

Вицепремиерът коментира и темата за срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп с думите, че това посещението в САЩ не е било награда за закупуването на F-16. Едно такова посещение се организира и планира няколко месеца.

 

"Аз нямам обслужваш персонал. Не мога да разбера темата дали съм бил с раница, кой е бил с куфар и всякакви такива неща. По-скоро това посрещане бе неформално. Всичките официални събития бяха на другия ден. Резултатите от тази среща ще ги виждаме тепърва.", каза Дончев по повод коментаите за облеклото на министърът на отбраната Красимир Каракачанов при слизане от самолета в САЩ.

 

"Когато говорим за енергетика, това са огромни проекти и България тепърва ще става ключов играч в разпространението на газ. Има шансове АЕЦ "Белене" да се случи при възможно най-добрите условия. Фактът, че другата седмица ще ни посети американска комисия говори за огромния интерес от страна на САЩ към този проект.", коментира още вицепремиерът.

 

"Имаме гаранция, че президентът на САЩ ще работи сериозно по темата за падането на визите за български граждани. Това също е дълъг процес и не очаквайте още другата седмица те да паднат. Доналд Тръмп получи официална покана да посети България", разкри Дончев. 

 

Вицепремиерът коментира и тежкия инцидент с двама загинали в "Пирогов". 

"Ужасен инцидент, който е взел жертви. Има си специалисти, които ще извършат нужните огледи и ще направят нужните изводи. По-скоро може да говорим за човешка грешка, която е не е злонамерена. Все пак още е много рано да се правят изводи. Искам да изкажа своята благодарност на служителите на пожарната, на полицията и на медицинските работници в "Пирогов", които са реагирали максимално адекватно. Благодарение на техните действия няма още загинали. Сградата на "Пирогов" не е компроментирана и животът на всички останали пациенти е гарантиран.", каза той.

 

"Няма данни за загинали българи в Албания. Всички трябва да проявим солидарност, защото това са природни стихии и могат да се случат на всеки. Още вчера заявихме, че отпускаме 200 000 лева помощ. Имаме готовност да изпратим и спасителни екипи, но към момента от Албания заявиха, че нямат нужда от такива екипи", добави той за тежкото земетресение в Албания. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4173 |13.11.2019 16 членове на ръководството на БСП-Варна твърдят, че няма решение за искане на оставки . 1| 4786 |08.11.2019 Момичета се биха във Варна, едното е в болница . 1| 4286 |07.11.2019 Моряци бедстват във Варна, руска фирма е изоставила кораба заради дългове . 0| 4329 |07.11.2019 Вероятно здравословен проблем е причина за смъртта на матроса във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads