Реклама / Ads
58| 13583 |08.05.2011 НОВИНИ

Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери

.
Тома Томов
Човешките същества сме животни и се убиваме един друг. Това ще продължава винаги. Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия. България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери.
 

Това каза журналистът Тома Томов в предаването На 4 очи по Нова тв.

Това, което направи Обама с убийството на бин Ладен, беше един символичен жест. Но има въпроси, на които не е отговорено. Ако това е 40-минутна престрелка, защо има само една гилза? Очевидно е, че Осама не е стрелял и това е екзекуция. На кадъра Осама е целият сив, а и аз не съм убеден, че нещо е управлявал. Истината е, че в Афганистан я има 1000 души, я няма, които го следват.

Няма как в Пакистан да не са засекли полетите на хиликоптерите, които са траяли 2 часа. Пакистан има едно от най-добрите разузнавания в света, те са втори след Мосат. Според мен те просто са дали Осама бин Ладен на американците. По този начин Обама получава страхотен шанс за втори президентски мандат. Обама загуби войната в Афганистан, но тук засега печели. В Америка има огромно количество хора, които биха гласували против него. Осама няма да стане Че Гевара, той е един нещастен пенсионер, каза Томов.

В САЩ е на власт президент, който няма голям опит. На четвърто място той поставя демокрацията. Нито една държава не трябва да налага системата си на друга държава. Но Обама се изправя срещу различни групировки. Едната не иска да се меси в работите на други държави, а другата обявява, че ще се бори срещу Иран до последния си човек.

Саманта Пауър написа книга за шесте геноцида на планетата. Обама се среща с нея, кани я да работи с него, а пък тя назначава свои хора. Те искат либерална интервенция при международните конфликти, обясни Томов.

Лидерите в Близкия изток вече са доста стари, подкрепят Америка, но вътре в страните си те се държат диктаторски. Съветската империя се разпадна като по ноти, това беше менажирано по един блестящ начин. Сега ще вкарат теорията на хаоса във външната политика на САЩ. Това става, като се действа наблизо, за да се правят правилните крачки. В Близкия изток трябва да се създадат правителства, които да подкрепят САЩ, каза журналистът.

Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия, поясни Томов.

Според него нашият свят се управлява от финансови олигархии, те докараха света до кризата, която е предизвикана от алчността им. ЕС сега е хванал пневмония и не се знае какво ще стане занапред. Вървим към един по-военен свят, такъв, какъвто е бил в историята. Как ще бъдат решени проблемите, които след 30 години ще донесе развитието на Китай, попита риторично Томов.

Познавах Иван Славков от периода му в телевизията. Беше много широко скроен човек, беше прекрасно момче. Когато правехме Светът в действие той ни подкрепяше непрекъснато. Срещаше се с важни хора по света, той направи Гражданска трибуна. Преди Славков имаше един ден в телевизията, който беше изцяло съветски, а той го спря. Иван беше много смел човек, даваше много на хората около него. Имаше младост, очарование, ние бяхме просто други, каза журналистът. 

България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери. Има едно блато, огорчено обобщи Томов ситуацията в страната.

Журналистът обясни, че гледа телевизия. Според него собствениците на големите телевизии извършват престъпление срещу разума и душата на българския народ. Всяка вечер поне половин, един час има реклами. Това е все едно да убиваш един народ, да ги превръщаш в мухльовци. Това е начин да направиш една нация от идиоти, каза Томов.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6447 |08.05.2011 Кр. Вигенин: Външната политика на България е изключително слаба . 11| 5654 |08.05.2011 И. Калфин: България нарушава европейското законодателство за дипломите . 9| 4907 |07.05.2011 Пл. Орешарски: Евро плюс ще ощети България . 6| 6295 |07.05.2011 Снабдяват България с крадени коли от София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads