Реклама / Ads
45| 7411 |22.03.2014 НОВИНИ

Томов бил топлата връзка между протестърите и ГЕРБ

.
Социологът Цветозар Томов изплю камъчето и реално призна, че ГЕРБ, Реформаторският блок, кръгът "Капитал", "Протестна мрежа" и президентът Росен Плевнелиев са едно цяло. А той самият е една от свързващите брънки между тях.
 

 

В четвъртък Томов, който е част от Гражданския борд на Реформаторския блок, бе избран за член на Централната избирателна комисия от квотата на ГЕРБ. Вчера, в опит да се оправдае за това, че е бил номиниран от Бойко Борисов и хората му за ЦИК, той призна, че всъщност е бил поканен за поста от видната митингуваща и лице на организацията им "Протестна мрежа" Антоанета Цонева, пише в. "Телеграф".

 

Интересната подробност в случая е, че Томов е единственият кандидат, издигнат от уж независими неправителствени организации и подкрепен от ГЕРБ, а без рамото, което Росен Плевнелиев даде на Борисов и ГЕРБ, нямаше и да бъде част от ЦИК. В четвъртък държавният глава наруши закона и даде на Борисов и депутатите му шест места за редови членове, а не пет, колкото трябваше да получат. Така заедно с партийните номинации на ГЕРБ в комисията влезе и Томов.

 

Той е второто лъснало наяве свързващо звено между иначе криещите всячески обвързаността си организатори на протестите ­ "Протестна мрежа", ГЕРБ, Реформаторския блок и кръгът "Капитал". Първото излезе на светло покрай ескалацията на напрежението на митингите срещу кабинета. Тогава стана ясно, че ултраси получават пари кеш от бившия шеф на "Напоителни системи" в предния мандат ­ Георги Харизанов, известен като Жоро Тръбата, за да бунят протестите и да ги окървавят.

 

Тръбата е в ареста заради гигантските афери в "Напоителни системи".

"Докато Томов е политическата топла връзка, Тръбата е криминалното свързващо звено. Менторът им обаче е един и същ ­експремиерът Бойко Борисов", коментираха анализатори. Според тях ролите на организаторите на протестите са ясно разпределени, като ГЕРБ играят официална опозиция, а Реформаторският блок имитира, че е техен опонент, само за да се опита да привлече периферни гласове, вече загубени от Борисов и хората му. Президентът Росен Плевнелиев е властовият инструмент, през който прокарват интересите си и двете формации, като той самият освен заповедите на Борисов изпълнява и заповедите на семейния си приятел и шеф ­ фалиралия олигарх Иво Прокопиев. В цялата тази схема най-двулична e ролята на "Протестна мрежа". Про форма Антоанета Цонева и компания твърдят, че са срещу всички играчи на политическата сцена, но де факто организацията е собственост на ГЕРБ и Реформаторския блок, които я използват като бухалка срещу опонентите си, твърдят анализаторите.

 

В доказателство на твърденията им е и фактът, че именно "Протестна мрежа" подаде сигнал срещу основните опоненти на Борисов и аверите му ­ депутата от ДПС Делян Пеевски, председателя на надзора на КТБ Цветан Василев и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. В сигнала обаче няма данни за престъпни деяния и реално представлява клевета, наказуема по закон. Затова Цветан Василев сезира главния прокурор Сотир Цацаров за набеждаване от страна на "Протестна мрежа". Преди това пък от "Протестна мрежа" се пробваха да ударят депутата Делян Пеевски чрез филм, пуснат по немско-френската телевизия с културна насоченост ARTE, основаващ се изцяло на информация от координатора на сайта Noresharski.com, бивш кадър на "Капитал" и другар на Антоанета Цонева ­ Николай Стайков. В лентата се внушаваше, че екипът на телевизията бил подложен на репресия от страна на полицията, защото снимал имотите на Пеевски, "разследвани" от Стайков. В крайна сметка обаче се оказа, че нито разследването е дало някакви данни за престъпления, нито полицията е репресирала някого, а просто е проверила документите на журналистите, тъй като са влезли в частна собственост.

 

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7770 |08.03.2014 Томов: Огорчен бях от "Сашо Апашо"; аз и 2 лв не съм откраднал . 13| 7441 |24.01.2014 Газова връзка с Турция през март . 77| 16596 |02.01.2014 Тома Томов: Полумесецът победи демокрацията, САЩ и Русия . 4| 5321 |16.12.2013 Цв. Томов: Никой не е казал "Синьо единство" да напуска блока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads