Реклама / Ads
12| 5102 |14.01.2013 НОВИНИ

Ал. Томов: Парадоксално плоският данък беше приет от социалисти

.
"Плоският данък не доведе до инвестиции и няма и да доведе. За 5 години приходите не са се увеличили съществено и младите продължават да напускат страната ни и заради това България е на прага на демографската криза."
 

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Александър Томов, преподавател в Софийския университет и екс вицепремиер.

Нужна е тотална реформа във финансовата политика на страната, смята той. "Всички политически сили в парламента по някакъв начин са обвързани с плоския данък и затова единствено нова партия може да промени нещата."

Според него трябва да се предприемат мерки за запазване на финансовата стабилност, но заедно с това и за стимулиране на икономиката и създаване на нови работни места. След въвеждане на плоския данък, чуждестранните инвестиции в България се свиха драстично.

Парадоксално е, че плоския данък, който е добър за богатите, но лош за бедните, бе въведен от Тройната коалиция и социалистически премиер, тъй като е олигархичен данък, твърди Томов.

Той предлага до 500 лева да има нулево облагане, от 500 до 2000 лева да има 10% данък, от 2000-5000 лева 20%, над тази сума – 30%. “Така ще се стимулира дребния и среден бизнес, ще се оживи потреблението, това ще раздвижи икономиката”, смята екс вицепремиерът. Томов заяви, че в момента само 8% от всички фирми, регистрирани по ДДС, са в блестящо състояние. По думите му, междуфирмената задлъжнялост е огромна.

“Богатите трябва да се свият в луксозното потребление и да плащат повече в условията на криза за държавата. Така е в цял свят, само при нас нещата не се решават. Тези мерки са предложени на президента и на премиера, които могат да променят нещата. Но не съм голям оптимист, защото не от вчера подобни мерки се предлагат и нищо не се случва” обобщи Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8282 |13.10.2012 Александър Томов: Кабинетът "Станишев" фалира “Кремиковци” умишлено . 32| 6977 |09.10.2012 А. Томов: Станишев стоеше много плътно зад Алексей Петров . 82| 5528 |14.11.2011 Цв. Томов: Д-р Стоичков е като на свинче звънче и наколенка пред властта . 9| 5360 |15.05.2011 Цв. Томов: Смятам, че Борисов ще се кандидатира за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads