Реклама / Ads
0| 4639 |08.02.2010 НОВИНИ

Ал. Томов: Прокуратурата се е подвеждала

.
Александър Томов Източник: Вяра Йовева
Прокурорите също са хора, а когато на власт са престъпници, обвинителите много лесно се подвеждали. Такава била ситуацията и по делото срещу Александър Томов.
 
Това каза в интервю за frognews.bg подсъдимият за злоупотреби със средства на "Кремиковци" и футболен клуб "ЦСКА" политик. Той смята, че прокурорите по делото му са били излъгани, че е собственик на футболния клуб.

Пред сайта ни бившият шеф на "Кремиковци" разкри точната схема, как според него Сергей Станишев е убил само за 5-6 месеца комбината.

"Първо той лично и неговите съветници са се намесили предумишлено в едно частно предприятие. Изгонени от страната са двама крупни инвеститори ‒ Константин Живаго и Лакшми Митал по причини, които още не можем да установим. Единият в писмо до Петър Димитров е дал банкова гаранция за 100 милиона долара, а другия в писмо до Станишев е дал гаранция 500 милиона долара. И двамата са сложили пари, като Лакшми Митал е дал 30 милиона за заплати и още една голяма сума", разказа пред frognews.bg Александър Томов.

Бившият шеф на "Кремиковци" признава пред сайта ни, че Алексей Петров е имал кабинет в комбината още от преди много време, но лично Александър Томов е отнел работното му място, като това е станало по заповед на Митал.

На въпрос на frognews.bg дали все пак Петров е бил по-силен от ръководителя на "Кремиковци", Александър Томов отвърна, че това вероятно е така, защото зад него стояли правителството и Станишев.

"Исках да изразя солидарността си за това, което се случи с Огнян Стефанов, защото смятам, че това беше грубо посегателство върху свободата на словото. Смятам, че същата политико-държавна мафия, която стои зад побоя над него, е същата, която чрез своите подставени лица атакува мен. Аз бях заплашван не по-малко", каза Александър Томов. На въпрос дали прокуратурата знае кои са тези хора, бившият шеф на "Кремиковци" отговори: "Мисля че знаят, досещат се, ако ме питате точно, но дали нещо ще направят, нямам представа".

ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4709 |03.02.2010 Прокуратурата внесе обвинение срещу двама депутати от ДПС . 7| 6921 |29.01.2010 Прокуратурата защити свидетели срещу Хамстера . 1| 4880 |26.01.2010 Прокуратурата още рови трагедията в Охрид . 14| 6154 |20.01.2010 А. Томов: Станишев съсипа "Кремиковци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads