Реклама / Ads
10| 5455 |22.02.2010 НОВИНИ

Ал. Томов: Станишев и П. Димитров доведоха "Кремиковци" до фалит

.
Ал. Томов
Томов не знаел дали от некадърност или от незнание оперативна група от кабинета на Станишев с негово участие и с това на Росен Карадимов взима решението за ликвидиране на комбината. Томов е жената-каучук, заяви единият брат Дамбовец.
 

Няма идеология, няма пристрастия, води се битка с престъпността и тя трябва да продължи, обяви по НТВ Ал. Томов, но уговори, че не е запознат с дейността на Алексей Петров, който все пак трябвало да има право на защита.

Това, за което се пише, че има жестоко източване, в частно предприятие не може да стане, отсече Томов. До януари 2008 г. "Кремиковци" имаше частен собственик, взимащ решенията, след това започва груб натиск от държавата предприятието да бъде ликвидирано, разказа той.

Оперативна група от кабинета на Станишев с негово участие и това на Росен Карадимов взима решението за ликвидиране
, допълни Томов. До един момент работихме заедно с министър П. Димитров, виждах го по два пъти седмично, но през пролетта на 2008 г. той ми каза: "Ти си политическо лице, не идвай повече!" След това започнаха действия като на слон в стъкларски магазин. Имаше опит да вземат властта в "Кремиковци" и да решат кой да е следващият собственик. Не е ясно защо предприятието не беше продадено на двама крупни инвеститори от чужбина, добави Томов. Ще стигнем до съд, закани се той по повод факта, че П. Димитров отрича неговите думи.

Ал. Томов получавал заплахи, в т.ч. и смъртни, но те били анонимни и той не знаел откъде идват, призна сам той. Всичко, което е свързано с политическия октопод, е и моя кауза и ще свидетелствам, ако ме повикат, каза още Томов, който увери, че по начало бил чист, а показателите на "Кремиковци" по негово време били прекрасни. Фалитът му е предумишлен; може и да е от некадърност или незнание, каза Томов и отрече в това отношение Алексей Петров да е имал някаква роля.

Томов е жената-каучук, каза преди това по НТВ един от братята Дамбовци, според когото ролята на Томов била деструктивна за предприятието.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4745 |21.02.2010 Билборд с лика на Орешарски готви Станишев . 33| 4985 |20.02.2010 Всеки стар член да води по един нов, заръча Станишев . 18| 5218 |19.02.2010 В интернет поведоха бунт срещу депутата-лобист Емил Димитров . 4| 5483 |19.02.2010 Борисов и Станишев пушат пурата на мира след прошката на Сирни заговезни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads