Реклама / Ads
15| 5303 |15.10.2011 НОВИНИ

“Топлофикация” готова да пусне парното на софиянци

.
След рязкото понижение на температурите в цялата страна, "Топлофикация – София" има готовност за поетапното масово пускане на парното в столицата от понеделник, 17 октомври 2011 г., съобщиха от дружеството.
 

 

И тази година процесът ще започне от детските градини и яслите, учебните заведения, болниците, жилищни и административните сгради.

 

Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето, защото въпреки студения уикенд през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация София.

 

Метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Друго условие е наличие на три поредни дни със среднодневна температура под 12 °С., което е изпълнено.

 

Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени, обясни Цветанов.

 

Припомняме, че веднага след застудяването от “Топлофикация – София” информираха гражданите, че са готови да пуснат топлото на софиянци, които са подали индивидуално заявление до дружеството, че желаят това. За целта обаче трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост. Заявление и подписано за целта решение на общото събрание на етажната собственост могат да се подават в в деловодството на обслужващия топлорайон. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.

 

От "Топлофикация" напомнят на всички абонати на дружеството още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От дружеството призовават клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация, и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5761 |26.09.2011 Борисов щял да загради квартала, за да не допусне подпалване . 16| 6493 |22.07.2011 България готова с контраудар срещу "Атомстройекспорт" . 7| 4946 |21.06.2011 В лятната жега и парното тръгва нагоре? . 13| 5177 |19.06.2011 Парното пак ни е резнало главите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads