Реклама / Ads
7| 5923 |03.11.2011 НОВИНИ

Топоферта: Автомафията пусна джипове по хилядарка

.
Задигали ги от “Студентски град”, „Младост” и „Дружба”. Бивш тежкоатлет изкупувал Х5-ци и ги разфасовал.
 

Автокрадците са започнали да продават крадени джипове и предпоследни модели коли за смешните суми от 1000 и 1500 лева, пише Монитор. В момента за толкова може да се купи задигнато БМВ Х5 в „суров вид”, което на жаргона на бандитите означавало, че няма документи. Доскоро на тези цени се търгуваше единствено „Фолксваген Голф 4”, но заради кризата джамбазите също свалили ценитеСлед няколко акции на МВР не всички автоморги се навивали да изкупуват крадени автомобили и възможностите за пласмент станали минимални. Това наложило задигнатите возила да бъдат разпродавани на безценица.

До тези разкрития са стигнали полицаи от столичното Седмо районно и колегите им от СДВР, който разбиха банда крадци, в която участвал и бивш състезател по силов трибой. Според разследващите 31-годишният спортист Георги Серафимов, известен с прякора Сарафа, работел заедно с Кирил Димиров и Мартин Голачки, които били специалисти в задигането на коли, произведени до 2002 година. Мартин разполагал с техника за запалването на двигателите, а Кирил се занимавал с транспорта на автомобилите.

Ролята на Сарафа била в изкупуването на крадените коли, които веднага след това били разфасовани край Елин Пелин, а частите се продавали отделно след заличаване на номерата.Данните на разследващите сочат, че колите се набелязвали основно в кварталите „Младост”, „Дружба”, Студентския град, като се предполага, че са отмъквали коли и от територията на Първо районно, отговарящо за центъра на София. След като бъдат откраднати, возилата били карани в района на язовир „Огняново” до Елин Пелин, където Сарафа плащал на Мартин и Кирил и вземал колата. Мястото било стратегическозащото в близост до Елин Пелин Сарафа държал халета за разглобяването на колите. В същото време до язовира можело да се стигне по междуселски и неособено натоварени пътища през селата Доганово и Голема Раковица. Според показанията на Димитров и Голачки пред разследващите за джип БМВ Х5 двамата си разделяли 1500 лева.„Искали са да се отърват от колата веднага, затова са я давали на по-ниски цени. Като се замислите, те реално изкарват тези пари за 20 минути”, коментираха разследващи.

До момента вече са събрани доказателства за 6 автомобила, което съвпадало с показанията, дадени от задържаните. От МВР съобщиха, че при ареста на Сарафа в Елин Пелин мъжът оказал яростна  съпротивал. Той бил изключително здрав, като пред полицаите разказал, че е бивш силов състезател, а в дома си имал дипломи по трибой, обясниха криминалисти. При последвалия обиск освен грамотите му били намерени газов пистолет без регистрация, маска, ръкавици и няколко патрона за автомат „Калашников”. В хале, намиращо се в покрайнините на Елин Пелин, също използвано от Сарафа, били намерени много разглобени автомобили, като частите били складиранив метални контейнери. Сред тях и „Ауди А4”, което било обявено за откраднато на 26 октомври. Освен него полицаите открили врати от „Мерцедес 300”, който бил задигнат през 2008 г. В друг контейнер за части разследващите се натъкнали на изрязана рама от БМВ 320, изчезнало през 2005 г. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6586 |27.10.2011 БАН пусна черни знамена, плаши кабинета със съд . 5| 5978 |15.10.2011 Тежки наказания за хората, допуснали кражбата в Челопеч . 3| 4797 |11.10.2011 Пуснаха на свободата “атентатора” на парламента . 4| 5738 |11.10.2011 Броиш хилядарка, ако откажеш тест на дрегер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads