Реклама / Ads
11| 6244 |14.12.2011 НОВИНИ

Топполицай удари 2,2 млн. от тотото

.
Новият тотомилионер на България е съученик на Сергей Станишев.
 

"От "24 часа" научих, че съм ударил шестицата. В 8,30 ч на Никулден седнах в кабинета си и отворих вестника. Когато видях печелившите числа, не можах да повярвам. Играя с тях редовно от 25 г., но досега съм печелил само една четворка на 8 март 1988 г. ", разказа шефът на Икономическата полиция в Бургас Никола Стефанов. Щастливите числа, донесли 2,2 млн., били избрани съвсем произволно, пише в. 24 часа..

Не е решил какво ще прави с парите. "Трябва ми време да осмисля всичко. Част от парите със сигурност ще отидат за образованието на двамата ми синове. Едно обаче е сигурно - не смятам с нищо да променям начина си на живот и най-вече работата си. Харесвам много това, с което се занимавам, и колектива. От 20 г. съм в тази система, всичко хубаво в живота ми е свързано с нея", обясни Стефанов.

Както всяка седмица, той пуска 7-те си числа в пълна комбинация. Тиражът се тегли на 4 декември. "Тогава бях на работа, въпреки че беше неделя. Работехме по извънреден случай - с английския колекционер на яйца от защитени птици. Акцията продължи и в понеделник. Така едва на 6-и успях да си проверя фиша." Веднага на оперативката в полицията казва, че е ударил шестицата. Първоначално колегите му помислили, че се шегува Стефанов обаче дори почерпил. Шефовете му решили да го пуснат в отпуска, за да се успокои и да си оправи финансовите дела.

Новият тотомилионер на България е съученик на Сергей Станишев от софийския техникум по полиграфия "Юлиус Фучик" . Преди години заедно усвоявали тънкостите на фотографията - Станишев карал в техникума тогавашното УПК. Ако не бе станал полицай, 45-годишният Стефанов със сигурност щеше да бъде част от журналистическата гилдия.

Шефът на Икономическа полиция в Бургас не крие страстта си към фотографията и съжалението, че от много работа няма време за снимки.

Постъпва в МВР през 1993 г. и от самото начало работи в Икономическа полиция. Преди да я оглави през 2006 г., е началник-група "Търговия, туризъм и услуги". Службата проведе десетки успешни акции напоследък по линия на пиратските дискове, стоки и алкохол менте по морето през лятото, срещу жилищните измами и далавери с пари от еврофондове. Една от последните разработки бе срещу прекупвачи на зърно, които източили над 1/2 млн. лв. ДДС.

Стефанов пуснал печелившия фиш в пункта на ул. "Кирил и Методий". "За втори път при нас пада джакпот. Преди 2г. имахме късметлия, но с по-скромните 240 000 лв.", каза служителката в пункта. Близки на шефа от МВР казаха, че най-често той пускал фиш в тотото до службата си на ул. "Христо Ботев". "Познавам го, редовно играе. Фишът, който му донесе голямата печалба, е бил за два тиража. Да са му честити парите, дано е за добро", каза Мария Благоева от тотото до полицията. В момента топполицаят кара над 10-годишен роувър и живее в тристайно жилище в един от бургаските квартали. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7422 |12.12.2011 Удариха група, търгувала с антики . 10| 7425 |08.12.2011 Васил Божков срещу македонци за тотото . 1| 5296 |07.12.2011 Удариха хакери, точили парични фондове в САЩ . 10| 5743 |23.11.2011 Удариха незаконен БГ торент сайт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads