Реклама / Ads
43| 9054 |24.08.2011 НОВИНИ

Тошо Тошев хвърли оставка, къса окончателно с "Труд"

.
Тошо Тошев подаде оставка и напусна вестникарската група на Любомир Павлов и Огнян Донев. Нямало обаче да прави нов вестник, съобщи самият той. Още не е ясно дали оставката е приета.
 
Ексглавният редактор на вестник “Труд” Тошо Тошев и настоящ вицепрезидент на Вестникарска група “България” е подал оставка. "На 22 август си подадох оставката като вицепрезидент на Вестникарска група “България”, заяви Тошев. На въпрос дали е приета, той отговори: “Това трябва да попитате Любомир Павлов (шефа на ВГБ, б.ред.), който, доколкото знам, в момента е в чужбина”.


Бившият вицепрезидент на ВГБ отрече информациите, че прави нов вестник от началото на следващата година.

"Много трудно решение! 29 години съм в "Труд", от тях 20 като главен редактор. Това не е шега работа. 8 месеца не му стигнаха на г-н Павлов да формулира задълженията, отговорностите и правата на вицепррезидента. Логиката, че замествам предзидента, когато него го няма, в случая отсъства. Нямах никакви права, дори не можех да разреша отпуск на секретарката си. Това ме лишава от всякаква възможност да участвам пълноценно в издателския процес. Дори това, че се прави нов вестник - "България днес", научих от медиите", заяви за Frognews.bg Тошо Тошев.

 

С тази оставка завършва един славен период на един славен вестник. Не е ясно какво ще се случва оттук насетне, но не сме оптимисти, коментираха за сайта ни журналисти от в. "Труд". Те да категорични, че Тошо Тошев е постъпил мъжки и е показал достойно поведение вместо да се унижава.

Запознати твърдят, че Тошо Тошев отдавна искал да се махне, защото смятал, че "Труд" не се ръководи и списва както трябва и качеството му се е влошило. Не се разбирал добре и с Любомир Павлов.
Засега в екипа на ръководството остава Венелина Гочева, бивша главна редакторка на "24 часа". В момента тя отговаря за рекламата. Не е ясно дали Тошо Тошев ще остане шеф на Съюза на издателите в България. Очаква се в организацчията също да настъпят промени, защото имало доста разногласия в последно време.

Сградата на бившата редакция на вестник “Труд” на столичната улица “Екзарх Йосиф” вече не е собственост на Тошо Тошев. Той получи имота в началото на годината, когато немската група ВАЦ продаде вестниците на Любомир Павлов и Огнян Донев. Главният редактор беше миноритарен акционер в “Медиа холдинг”. През януари той продаде 3% от дяловете си на швейцареца Харалд Зеефрид, а срещу останалите 3%, които притежаваше получи собствеността върху старата сграда на "Медиа Холдинг”.  Тя беше моя, но вече не е. Отдавна не е моя, заявил Тошев и отказал да съобщи пред БЛИЦ на кого е продал сградата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8049 |01.08.2011 Нова пернишка трагедия: Жената се хвърли от блок, обидила щерка си . 25| 7184 |21.07.2011 Трактора се нахвърли срещу Цветанов с писмо до ТВ-7 . 28| 5985 |10.07.2011 Проверка отхвърли обвиненията за кражби на летище София . 14| 5259 |07.06.2011 Съдия от СГС хвърли оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads