Реклама / Ads
1| 5426 |15.05.2007 НОВИНИ

Тотален тараш в „Булгартабак”, готвят арест на Лачев, той се прави на спокоен

.
Пълен тараш бе извършен в шефските кабинети на „Булгартабак” – София. Няколко часа ченгета от Икономическата полиция и антимафиоти от Главна дирекция за борба с организираната престъпност претърсваха бюра и каси в управлението, изземваха папки с договори, отчети и всякакви други документи.
 
От компютрите е смъкната цялата информация в хард дисковете, видя журналист на „Фрогнюз”.
Полицаите пристигнаха половин час преди да си тръгнем, нахлуха в стаите, казваха само да не се бъркаме и да не вдигаме шум и почнаха да ровят из бюрата, коментира служител на „Бултгартабак”. Той е сигурен, че акцията е срещу директора Христо Лачев.
Като причина за акцията е съобщено досъдебно производство срещу длъжностни лица заради присвояване на суми в особено големи размери. Очакват се арести.
Градският прокурор Николай Кокинов уточни, че става въпрос за много тежко престъпление, по което работи екип от шестима прокурори.
Изпълнителният директор на БТ-холдинг Христо Лачев бе замесен в скандала "Овчаров-Александров". Лачев обяви на всеослушание, шефът на Националното следствие Ангел Александров му е искал 120 000 лв. По повод на тараша Лачев коментира, че това е нормално и той ще подпомогне разследващите.
Преди няколко години Лачев бе разследван за далавери като шеф на Благоевградското подразделение на „Булгартабак”. Тогава той бе обвинен за незаконен износ за милиони левове. По същото време НСБОП проведе акция и в Държавния резерв, от която стана ясно, че и оттам са източени стоки, храни и горива за стотици милиони. Тогавашният вицепремиер Лидия Шулева обаче светкавично се разбра с вътрешния министър Георги Петканов скандалът да се потули. ДПС обаче я натиснаха за продажбата на „Булгартабак” за смешни пари и царят се принуди да я жертва. Въпреки арестите на шефове и бизнесмени, замесени в източването на резерва и този скандал бе замазан от хората на Доган.
Сегашният удар срещу Лачев и „Булгартабак” е опит да се оневини шефа на следствието Ангел Александров, защото е човек на ДПС, коментираха служители на холдинга.
Нищо няма да се случи и сега, просто се показват мускули. Прокурорът Кокинов не е спечелил едно дело досега, а бе водещ и по делото за убийците на Луканов, които бяха оправдани, и срещу братята Маргини, които са си вкъщи болни, смятат пък юристи.
„ФН”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8 |19.04.2024 Две бебета от Кюстендил станаха първите жертви на коклюш у нас . 0| 259 |19.04.2024 Главчев няма "план Б", след оттеглянето на Митов . 0| 505 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 0| 214 |19.04.2024 МААЕ увери: Няма нанесени щети по ядрени обекти в Иран след предполагаемия израелски удар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads