Реклама / Ads
12| 5962 |24.10.2012 НОВИНИ

Тотю Младенов: Пари за увеличение на майчинските няма

.
Ще има допълнително 30 милиона за инфраструктура за ясли и детски градини. Когато има вече повече детски заведения, тогава за майките вече ще е улеснение при отглеждането на децата и те ще могат спокойно да се върнат по-рано на работа, съобщи министърът Тотю Младенов.
 




Според социалния министър това е правилната мярка за подпомагане на майките. „Няма пари за увеличаване на майчинските надбавки. Близо 85 процента от децата получават детски надбавки. Една част от циганската общност обаче вземат и изпиват тези пари. Затова сега започват внезапни проверки в училищата дали децата редовно посещават учебните занятия. Ако не ходят - спират се надбавките за два месеца”, разказа министърът и обеща такива проверки да има до края на годината в цялата страна. Според Младенов, въвеждането на семейното подоходно облагане е правилна политика в областта, но уточни, че решението за това ще се вземе от Министерство на финансите и НАП.

 

В края на месец ноември ще стане ясно дали ще има допълнителни средства за коледна добавка за пенсионери, каза Тотю Младенов пред БНТ и изрази надежда, че пари за най-бедните пенсионери ще има. Както върви добре изпълнението на бюджета и благодарение на плодовете на реформата в пенсионната система за десет години напред, има възможност да се дадат такива пари. Ще има повече пари за учителите и социалните работници.

 

Министърът смята, че данъкът върху лихвите по депозитите би натоварил по-богатите хора в страната, а на средната класа и по-бедните хора няма да им се отрази. Той обаче отказа да коментира данъците. За мен е важно да има сигурност, че ще са заделени повече пари. Аз приветствам решението, защото от него ще дойдат пари. Мисля, че се обсъжда и въпроса за данък върху транзакциите и се върви към тази посока, но това не е от моята компетентност, каза той.

 

Основният приоритет на социалнотоминистерство и преди и сега е заетостта. От началото на програмите за преквалификация, кариера и обучение над 700 000 човека са се включили в нея. В момента около 50 000 човека са в тези програми от цялата страна. Сега се въвеждат и нови схеми. Хората трябва да разберат, че трябва постоянно да се преквалифицират и да учат. Вече го няма това човек да започне работа в едно предприятие и да се пенсионира там. Затова и ние сега работим да направим и пазара на труда гъвкав, каза в заключение социалният министър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6655 |24.10.2012 Вл. Горанов: Не теглете парите си от банките . 16| 5305 |23.10.2012 Пак не стигат парите за институти на БАН . 8| 5000 |23.10.2012 Ядец! Няма пари за повишаване на детските надбавки . 31| 9614 |21.10.2012 Кр. Младенов: Октоподчето Алексейчо тичка в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads