Реклама / Ads
5| 5345 |07.06.2013 НОВИНИ

Тотю Младенов: Подкрепяме социалните мерки на БСП

.
Бившият социален министър Тотю Младенов
Увеличаването на майчинските беше заложено и в програмата на ГЕРБ. Наложително е и увеличаването на праговете за получаване на енергийни помощи, както и за първокласниците. Тези мерки се подкрепят от ГЕРБ, защото са добри.
 

Това каза в студиото на Нова телевизия бившия социален министър Тотю Младенов. Той посочи, че след повишаването на пенсиите е задължително и вдигане на праговете за получаване на различни помощи. Той обаче смята, че за да се осигурят необходимите за тях пари ще трябва да се гарантират с промяна в бюджета. Увеличаването на детските надбавки може да стане само при силно развита икономика, твърди екс министърът.

Помня майките, които стояха пред парламента и не бяха чути, макар че искаха точно това, което ние сега предприемаме с увеличение на детските, каза Дора Янкова от Коалиция за България. Според нея това е отношение на подкрепа, демонстрирана от новото правителство, след като години преди това нищо не е правено в тази посока. Повишаването на детските надбавки е в програмата на правителството на Пламен Орешарски, допълни соцдепутатката. Според нея това ще стане още със следващия бюджет на държавата.

Според Младенов, пенсионната система не трябва да се пипа, защото в България има страшна демографска криза. Малко хора влизат на мястото на излизащите в пенсия, на 100 пенсионирани идват 60 завършващи образованието си, твърди Младенов.

Ще въведем по-ранното пенсиониране на желаещите, за да се открият места за младите, които сега завършват образование, съобщи бившата кметица на Смолян. Тя  смята, че промяната в пенсионната система е задължителна, поради доказаната неефективност на предприетите от Симеон Дянков мерки в тази насока, които не са съобразени с реалността и ощетиха хиляди българи, без да донесат стабилизиране на осигурителната система.

Тя посочи, че има хора, които не са допускани до програми за заетост поради политическите им възгледи. Това е жестоко и трябва да бъде прекратено веднага, допълни Янкова.

Усеща се успокоение на хората и подобряване на бизнес-климата, каза още Дора Янкова. Започнали са разплащания между фирмите, гледа се с надежда, че държавата ще се издължи на бизнеса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5006 |03.05.2013 Димчо Михалевски: Ще подкрепяме всички общини и няма да делим кметовете на наши и ваши . 2| 6851 |02.05.2013 Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР: Подкрепяме спорта,но трябва система за развитието му . 33| 5124 |22.04.2013 Бойко Борисов: Ще подкрепяме всички земеделци, изрядни към държавата . 14| 6476 |22.03.2013 ЛИДЕР-НИЕ: Социалните помощи не решават проблеми, трябва работеща икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads