Реклама / Ads
40| 7426 |02.01.2014 НОВИНИ

Д-р Тотко Найденов: България ще стане индиански резерват

.
"Болният държавник не е съвсем пълноценен за себе си, за другите, а естествено и за държавата", каза д-р Тотко Найденов, който наскоро написа книга за болестите на политиците, в предаването „Лице в лице" по bTV.
 

"С 300 на 170 кръвно може ли Хитлер да е адекватен - попита риторично Найденов. - Чърчил също е бил хипертоник, както и Сталин, който при това не се е лекувал. Това са болни хора, които са определяли съдбите на цели народи".

Той приведе и печални примери от българската история: "При Беласица българите убиват любовника на Василий Българоубиец, който всъщност е бил благ човек, но продължението на историята е трагично за нас.

Цар Иван-Александър оставя жена си и се жени за една еврейка и тя му ражда Иван-Шишман. Той разделя българското царство между него и Иван-Срацимир и братята започват битка помежду си, а не срещу турските нашественици. Подобно е положението сега в България.

В Балканската война стигаме до Чаталджа, Турция иска примирие час по-скоро, но Фердинанд се люби със своя шофьор и не обръща внимание на техните телеграми. На четвъртия ден обявява, че ще преговаряме, като стигнем в Истанбул, а кой щеше да ни го позволи".

"Бойко Борисов е хипертоник и би трябвало да намали теглото", препоръча той. И добави: "Някои от нашите политици забравят или може би не знаят седемте смъртни гряха".

Попитан за болестите на настоящите български политици,  д-р Найденов посочи: "Не знам здравните досиета на днешните български държавници. Някои от тях забравят седемте смъртни гряха. Някои стават горди, други отиват към похот – закачат се със секретарките си. Най-големият проблем в България обаче е демографският. Никога не сме били толкова зле. След години сигурно страната ни ще стане някакъв резерват, подобен на индианските в САЩ".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6868 |02.01.2014 Учудващо! България в топ-10 за туристически посещения . 162| 5873 |31.12.2013 Посланик Исаков: България ще спечели 2,5 млрд. евро от „Южен поток” през 2014 г. . 15| 7625 |26.12.2013 "Икономист": България с висок риск от протести през 2014 г. . 8| 5691 |25.12.2013 Национална стратегия за "лошата" вода на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads