Реклама / Ads
10| 11387 |26.08.2012 НОВИНИ

Трагедия в Перущица: Деян не прежали Бетина или...?

.
Перущица е в шок от петък, когато едно от най-кротките и примерни момчета в градчето се самоуби заради приятелката си.
 

19-годишният Деян Витанов не можел да прежали хубавицата Бетина от София, в която бил дълбоко влюбен. Наскоро момичето му заявило, че заминава за Англия и още тогава Деян изпаднал в депресия, разказва "Монитор". Отказвал да учи и си развалил успеха точно в края на учебната година. Снимката на софиянката бе намерена до безжизненото тяло на скочилия от 100-метровия виадукт „Рибни вир” на АМ „Хемус”.

Тялото на младежа бе открито случайно в петък сутринта. Самият той бил видян за последно в Перущица в сряда. Младежът бил в неизвестност от преднта сутрин. Близките му не заподозряли какво е намислил Деян: „Звъняхме му непрекъснато по телефона, но все даваше, че е извън обхват. До тази сутрин… Явно тогава го е включил”, разказва почернената майка.

Деян бил едино дете и родителите давали мило и драго за него. Завършил Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Пловдив, където били съученици с прегазения в Катуница Ангел Петров. Имал красив абитуриентски бал, разказват комшии. Искал да учи в в Университета по строителство, архитектура и градоустройство и цяла година ходел на частни уроци по математика. Когато обаче Бетина му заявила, че заминава да учи в Англия, животът на Деян се променил.

Младежът отказал частните уроци и си развалил успеха точно преди края на учебната година. С родителите му решили това лято да не кандидатства, а да опита на следващото. Преди около месец Деян кандидатствал и бил проиет на работа в пловдивска фирма за дограма и щори. Когато майка му го видяла за последно в четвъртък сутринта, той обяснил, че отива на работа.

Деян бил много кротък като дете, никога не бил бягал от къщи и бил отличник. Когато пораснал, не променил навиците си. Не обичал да ходи по барове и дискотеки, четял много. В петък сутринта, часове преди да разбере, че едничкото й дете е посегнало на живота си, тя се обадила в пловдивската фирма и научила, че в четвъртък Деян не е отишъл на работа.

„Предполагам, че не е самоубийство. Той обичаше да пътува на стоп и сигурно така е стигнал до магистралата. Но да скочи сам, просто не го вярвам. Вероятно някой му е помогнал. Сигурно някой го е бутнал”, уверена и майката. Родителите научават за смъртта от полицаи в петък следобед. В този момент бащата момчето замахнал с все сила към близкия прозорец и разрязал почти цялата си ръка до лакътя. „С линейка ги откараха нанякъде. Имаше и полицейска кола пред тях. Страшна трагедия. Толкова добро момче да си отиде така нелепо”, разказват потресените комшии.

На 9 септември Деян щял да празнува 20-тия си рожден ден. Докато учел в строителния техникум, мечтаел да стане писател или журналист. Писането му се отдавало и младежът творял предимно на английски език. Пишел и на български, като дори наскоро си направил проект за фентъзи роман.

Родителите му не се месели във връзката му с Бетина: „Мислехме, че е нещо преходно. Те са толкова млади още. Една дойде, друга си замине. Днешните младежи са така и затова не му се месехме. От Нова година започна много често да пътува до София, а през лятото често ходеше и на морето, че там работеше момичето. Не сме предполагали изобщо, че може да посегне на живота си. Говорехме му много. Казвахме му, че щом тя ще учи в Англия, и той самият може да отиде и да учи там. Че животът не е свършил с нейното заминаване. Че животът продължава… Поуспокоихме се, когато в последния месец той реши да наблегне на английския и да изкара сертификат за езика, за да замине и той самият за Англия”, реди почернената жена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7284 |25.05.2012 Трагедия: Българка блъсната на велоалея в САЩ . 43| 43734 |06.05.2012 Н. Слатински: Трагедията в Кербала - най-пазената българска тайна . 0| 5736 |06.04.2012 Виновните за трагедията в Охрид с едногодишни присъди . 113| 9121 |07.02.2012 Б. Борисов: След тази трагедия много бързо ще взема решение за язовирите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads